- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Политичари из РС отказали састанак са европским посланицима

CC0 / Balkan Photos / БиХ
БиХ - Sputnik Србија, 1920, 12.12.2021
Пратите нас
Политичари из Републике Српске отказали су долазак на састанак чланова радне групе за измене Изборног закона са председавајућим Делегације Европског парламента за сарадњу с БиХ и тзв. Косовом Ромеом Францом и европским послаником Томасом Вајцом, који бораве у посети Сарајеву.
Чланица Интерресорне радне групе за измену изборног законодавства Сњежана Новаковић Бурсаћ објаснила је за Срну да неће присуствовати сутрашњем састанку чланова ове групе са посланицима групе Зелених/ЕФА у Европском парламенту јер, како је навела, долазе са вероватно већ дефинисаним ставовима, али не и конкретним решењима, преноси портал Кликс.ба.

„Интерресорна радна група је обавила разговор са званичним представницима ЕУ и САД и треба да се разговара са неким ко може да допринесе проналаску кључних решења“, рекла Бурсаћева.

Она сматра да не треба учествовати у „пружању прилике разним посланицима који долазе са већ дефинисаним, неуравнотеженим ставовима, а занемарују ставове два конститутивна народа, Устав и опште прилике у земљи, односно који су усклађени само са жељама бошњачке политике, коју онда заједно желе да промовишу“.
Састанку неће присуствовати ни Средоје Новић из СНСД-а, Ненад Стевандић из Уједињене Српске и Бранислав Бореновић из ПДП-а.
Стевандић је рекао би било неозбиљно разговарати са њима с обзиром на то да су европски Зелени на конвенцији усвојили документе у којима је пуно „негативних и произвољних ставова у вези са позицијом Републике Српске и њених функционера“.
„Они су фактички већ заузели једну врсту политичког става. Онај ко хоће да дође и разговара са нама, не може да нас пре тога вређа”, рекао је Стевандић И додао да је то разлог због којег нећу присуствовати састанку са посланицима зелених.
Долазак је отказао министар спољних послова и трговине Сташа Кошарац, који је такође члан Интерресорне радне групе за измене изборног закона.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала