- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

5Г мрежом против Кине: Трилатерални пројекат у јужном Пацифику

5Г - Sputnik Србија, 1920, 13.12.2021
Пратите нас
Сједињене Државе, Јапан и Аустралија заједно ће финансирати стварање 5Г мреже у јужном Пацифику како би се супротставили растућем утицају Кине у региону и спречили монополизацију Пекинга над критичном инфраструктуром, преноси јапанска агенција Кјодо позивајући се на поверљиве изворе.
Три земље представиле су планове за изградњу подморског кабла за побољшање приступа интернету у пацифичким острвским државама Микронезије, Науру и Кирибатија, преноси међународни Спутњик.

"Историјски гледано, имамо дубоке односе са пацифичким острвским државама, са којима делимо вредности демократије. Морамо да избегнемо ситуацију у којој је демократија угрожена контролом Кине над нашим телекомуникационим мрежама", рекао је неименовани извор, а преноси Кјодо.

Digicel Group, међународни провајдер комуникација са седиштем на Јамајци, биће одговоран за имплементацију трилатералног пројекта развоја 5Г мреже, наводи Кјодо.
Аустралијска влада ће наводно финансирати највећи део куповине вредне 1,6 милијарди долара, док ће Јапан и САД допринети пословању кроз јавно-приватна партнерства. Као страна у договору, Јапан ће обезбедити напредну опрему за 5Г, наводи Кјодо.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала