- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Борељ: Највећи успех европске дипломатије - заустављање миграната на граници са Белорусијом

© Sputnik / Sputnik / Уђи у базу фотографијаМигранти поред ограде од бодљикаве жице на белоруско-пољској граници
Мигранти поред ограде од бодљикаве жице на белоруско-пољској граници - Sputnik Србија, 1920, 13.12.2021
Пратите нас
Шеф дипломатије Европске уније Жосеп Борељ назвао је заустављање мигрантског таласа из Белорусије у ЕУ главним успехом европске дипломатије у 2021.
”ЕУ је уједињена у подршци украјинском територијалном интегритету и суверенитету. Министри су јасно поручили да ће свака агресија против Украјине имати политичке последице и високу економску цену за Русију”, изјавио је Борељ.
Он је након састанка Савета министара спољних послова ЕУ оценио да је тренутно најбитније избећи сукоб на граници између Украјине и Руске Федерације. Како је навео, ЕУ се води мотом: спремамо се за најгоре, а очекујемо најбоље, када је реч о нагомилавању војске са обе стране руско-украјинске границе.
”Сада смо у ситуацији када желимо да избегнемо кризу и било какву војну интервенцију, јер ако до тога дође тешко ће се зауставити”, упозорио је Борељ.
Како је навео, ЕУ жели да пошаље јасан сигнал да у случају било агресије на Украјину Русија ће се суочити са "најозбиљнијим последицама и платиће високу економску цену".
Додао је да се ЕУ договара са трансатлантским партнерима када је реч о могућој реакцији на кризу на граници између Украјине и Русије. Он је најавио да ће о овом питању разговарати и лидери ЕУ на самиту који се у четвртак одржава у Бриселу.
Мигранти на белоруско-пољској граници - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2021
РУСИЈА
Медији: НАТО се боји да ће Русија одсећи Балтик помоћу миграната
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала