- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Други напад у месецу: Ракетирана америчка база у Сирији

© AFP 2023 / JOHN MOOREПрипадници америчке војске у Сирији
Припадници америчке војске у Сирији - Sputnik Србија, 1920, 13.12.2021
Пратите нас
Америчка база у области нафтног поља у провинцији Дејр ез Зор на североистоку Сирије нашла се под ракетном паљбом, саопштио је сиријски провладин лист „Ватан“, позивајући се на изворе у провинцији.
„Локални извори у провинцији саопштавају да је ракетирана база америчких окупационих снага у подручју нафтног поља 'Омар'. Видљив је стуб дима“, наводи се у саопштењу листа.
За сада нема извештаја о могућој материјалној штети или настрадалима у инциденту.
Крајем новембра је сиријска државна агенција САНА, позивајући се на локалне изворе, пренела да се америчка војна база у провинцији Хасака на североистоку Сирије нашла под ракетном паљбом.
Почетком децембра је телевизија „Арабија“ саопштила да је нападнута војна база у Сирији коју користе САД и њихови западни савезници.
Сиријска влада више пута је оптужила америчке снаге за пљачку ресурса земље у богатом нафтом источном делу Арапске Републике. Подручје у којем је дошло до напада је једно од неколико места у источној Сирији, где амерички војници наводно делују у борби локалних партнерских снага против ДАЕШ-а (терористичке организације забрањене у Русији).
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала