- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Дон је вратио круну „краљу“, и „оживео“ младог Србина – сада је бар саучесник

© AP Photo / Manu FernandezКарло Анчелоти
Карло Анчелоти - Sputnik Србија, 1920, 13.12.2021
Пратите нас
Карло Анчелоти успео је да подигне Реал Мадрид на виши ниво са постојећим фугалерима, и у томе се огледа сва вештина Италијана.
Нанизао је Реал Мадрид као од шале десет победа у свим такмичењима, побегао је Севиљи на великих осам бодова предности после 17 одиграних кола, док је у мадридском дербију у недељу вече рутински савладао градског ривала Атлетико (2:0).
Дон Карло је учинио Реал убојитијим у нападним транзицијама, док је појединачно Винисијуса Жуниора подигао на далеко, далеко виши ниво.
И не само то, успео је Анчелоти да направи страшан дефанзивни бедем пред голом Тибоа Куртое који чине Давид Алаба и Едер Милитао.
Бивши универзалац Бајерн Минхена и репрезентативац Аустрије Давид Алаба, углавном је због брзине дејствовао по левој страни, али га је Анчелоти прекомандовао у срце одбране и направио је пун погодак.
Наравно, када затреба помери се Алаба скроз лево до аут линије и тада је такође подједнако користан за екипу, јер оштри центаршутеви и претрчавања ривала не изостају.
И Лука Јовић је коначно васкрсао код Карла који му је после дуго времена указао поверење, а Србин му је узвратио на прави начин.
Надоместио је изостанак повређног Карима Бенземе у дуелу са Реал Сосиједадом (2:0), када је ушао у игру с клупе – постигао гол, уписавши и асистенцију.
После тога, српски репрезентативац био је стартер у Лиги шампиона против Интера, да би и у градском дербију са Атлетиком ушао уместо Фрацуза на полувремену, па Анчелотијеве похвале ни тада нису изостале.
Лука још не игра на очекиваном нивоу, али бар више није статиста, већ саучесник у успесима.
Реал је под командом Италијана, који је са Миланом освојио Лигу шампиона, исто је учинио и са краљевским клубом 2014. године, на 17 утакмица у Примери забележио 13 победа уз три ремија и само један пораз, а гол-разлика је 39:15.
Анчелоти је и директан кривац што је експлодирао дуго оспоравани Бразилац Винисијус Жуниор који је на 17 утакмица чак десет пута у Примери био стрелац, а има и пет асистенција.
У тандему са Бенземом је постао убитачан, док Француза одмењује и када га нема. Тада Бразилац, који је по вокацији крилни нападач, преузима сав терет на себе и терорише ривале.
Пуца од самопоуздања Винисијус, па не чуди што га мадридски медији дижу у небеса због животне форме у којој се налази, а Анчелоти поручује да може да буде најбољи на свету.
„Винисијус има нешто посебно у ногама. Не изненађује ме његов квалитет, знао сам колико је добар у дриблању, у ситуацијиама један на један. Али, све је изненадио способношћу да постиже голове. Показао је сада оно што никада раније није. Направио је још један корак напред како би постао најбољи на свету“, рекао је дон Карло.
И заиста Бразилац иза себе има импресивну статистику на последњих седам утакмица у Примери, где је постигао пет голова уз две асистенције.
Реал је одличан и у Лиги шампиона, што потврђује недавна победа над Интером (2:0) у борби за прво место и пласман у осмину финала где ће се после невиђеног скандала на жребу састати са Пари Сен Жерменом, а првобитно је требало да Мадриђани одмере снаге са Бенфиком.
Трофеј Лиге шампиона - Sputnik Србија, 1920, 13.12.2021
СПОРТ
Епилог скандала – три блокбастера!
Навијачи Легије из Варшаве - Sputnik Србија, 1920, 13.12.2021
СПОРТ
Србин усред скандала у Пољској – хулигани малтретирали играче: „Уплашени су, не желе да причају“
Душан Влаховић прославља гол за Фиорентину против Салернитане - Sputnik Србија, 1920, 11.12.2021
СПОРТ
Срби не стају – невероватни Влаховић на корак до Роналда! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала