- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Руска застава и бензин у крви– син је „закувао“ драму и сачувао рекорд славног оца /видео/

© AFP 2023 / HAMAD I MOHAMMEDМик Шумахер
Мик Шумахер - Sputnik Србија, 1920, 13.12.2021
Пратите нас
Мик Шумахер, син легендарног Михаела, најбољег возача Формуле 1 у историји, није освојио ниједан бод у својој првој сезони у „најбржем циркусу“, али је на неки начин директно утицао на то да рекорд по броју титула остане у његовој породици.
Исход драматичне сезоне у Формули 1 одлучиван је у последњој трци сезоне, на Великој награди Абу Дабија, с обзиром на то да су Луис Хамилтон, бранилац титуле и Макс Ферстапен, први изазивач, пред последњи обрачун имали истоветан број бодова – 369,5.
Хамилтон је имао велики императив победе, да је успео да слави у Абу Дабију освојио би осму титулу првака света, чиме би постао рекордер, пошто тренутно тај успех дели са Михаелом Шумахером.
Славни Немац се седам пута окитио насловом првака света, Британац је имао намеру да промени историју и био је веома близу томе.
Али...
Неколико кругова пред крај трке у којој је било готово извесно да ће Хамилтон остати испред Ферстапена догодио се инцидент – Николас Латифи је после борбе за позицију са Миком Шумахером изгубио контролу над возилом и закуцао се у ограду.
Инцидент није био драматичан, али се догодио на веома незгодном месту због чега је на стазу послато возило безбедности и – трка је успорена, а самим тим се истопила и разлика између Хамилтона на првом и Ферстапена на другом месту.
Рестарт је трајао свега један круг, Ферстапен је успео бравурозном вожњом да претекне Хамилтона и освоји прву титулу, а због свега би морао да буде задовољан и Мик Шумахер, с обзиром на то да је његова борба за место са Латифијем изазвала успоравање трке и донела драму.
Макс Ферстапен - Sputnik Србија, 1920, 12.12.2021
СПОРТ
Спектакл какав се не памти у најбржем „циркусу“ – за историју! /видео/
Резултат свега је – рекорд по броју титула и даље остаје, делом, у породици Шумахер, а велике заслуге има 21-годишњи Немац који је у тиму Хас био колега руском возачу Никити Мазепину.
Управо због младог Никите, на болиду екипе Хас налазе се илустрације руске заставе, на предњем спојлеру и дуж целог возила.
Луис Хамилтон и Макс Ферстапен - Sputnik Србија, 1920, 12.12.2021
СПОРТ
Одбијена жалба Мерцедеса, Ферстапен остаје шампион
Макс Ферстапен - Sputnik Србија, 1920, 12.12.2021
СПОРТ
Ферстапен кроз епску драму до титуле шампиона Формуле 1 – у последњем кругу!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала