- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва: Вашингтон нема право да поставља питања шта радимо на својој територији

© Sputnik / Evgeny BiyatovРуско министарство спољних послова
Руско министарство спољних послова - Sputnik Србија, 1920, 13.12.2021
Пратите нас
О „инвазији“ на Украјину нема говора, а Америка нема ни морално ни политичко право да поставља питање шта Русија ради на својој територији, рекао је заменик руског министра одбране Сергеј Рјабков.
„Американци су се на необјашњив начин фокусирали на идеју о томе да постоји опасност од ‘руске инвазије‘ на Украјину. Тога нема, нити може бити. А то шта ми радимо на својој територији њих се не тиче, немају ни морално ни политичко право да постављају таква питања“, рекао је Рјабков у интервјуу за Спутњик.
Подсетимо, руски председник Владимир Путин је током разговора са америчким колегом Џозефом Бајденом јасно рекао да се руске снаге премештају на руској територији и да никоме не представљају претњу.
Подсетимо, западне земље и Кијев у последње време оптужују Русију да припрема наводну инвазију на Украјину због чега све чешће говоре о спремности да Москви у том случају уведу до сада невиђене санкције. Русија је у више наврата оповргла да планира тако нешто, истичући да је померање војних снага на њеној територији, које изазива узнемиреност Запада а посебно суседних држава, њено суверено и уставно право.
Американские флаги на фоне Капитолия в Вашингтоне, США - Sputnik Србија, 1920, 13.12.2021
СВЕТ
Амерички медиј: Американци не треба да гину за независност Украјине
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала