- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин и Џонсон разговарали о ширењу НАТО-а на исток

© AP Photo / Alexei NikolskyБритански премијер Борис Џонсон и председник Русије Владимир Путин на састанку у Берлину
Британски премијер Борис Џонсон и председник Русије Владимир Путин на састанку у Берлину - Sputnik Србија, 1920, 13.12.2021
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин и премијер Велике Британије Борис Џонсон разговарали су телефоном о ситуацији у Украјини, саопштила је прес-служба Кремља.
Како се наводи, руски лидер је саопштио Џонсону конкретне примере деструктивне политике Кијева са циљем саботаже Минских споразума. Путин је указао да украјинске власти у зони конфликта користе тешко наоружање и ударне дронове, забрањено Минским споразумима.
Како јавља агенција Блумберг, британски премијер је у разговору изразио забринутост присуством руских снага у близини Украјине.
У Кремљу су навели да је Владимир Путин нагласио да треба одмах почети разговоре о изради конкретног, међународно-правног споразума који искључује свако даље кретање НАТО-а на исток.
"Истакнуто је да се то дешава у тренутку када државе НАТО-а повећавају своје присуство на територији Украјине, што представља директну претњу безбедности Русије", наводи се у саопштењу прес-службе руског лидера.
Лидери су се договорили да наставе контакте путем различитих канала.
Зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 05.12.2021
РУСИЈА
Русија: Украјина жели да пређе под спољну управу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала