- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Удар омикрона у Лондону: „Шири се изванредном брзином“

© AP Photo / Kirsty O'ConnorРед за вакцинацију у Лондону
Ред за вакцинацију у Лондону - Sputnik Србија, 1920, 13.12.2021
Пратите нас
Око 40 одсто свих случајева вируса корона у Лондону представља омикрон варијанта, која се шири „изванредном брзином“, саопштиле су британске власти.
Министар здравља Велике Британије Саџид Џавид рекао је да не могу да буду сигурни да је омикрон варијанта мање вирулентна од претходних сојева.
„Чак и ако је вирус благ, мали проценат људи из велике групе заражених такође може довести до великог броја хоспитализованих“, рекао је Џавид, преноси Скај њуз, који је додао да је у болници 10 људи са омикрон варијантом у Енглеској.
Он је упозорио да смо у „новој трци између вакцина и вируса“ и да би проширење броја људи који су примили бустер дозу могао да буде најбољи начин за заштиту од новог таласа инфекције.
Џавид је рекао да је омикрон сој, који је откривен у Јужној Африци и показао је да може да заобиђе вакцинални имунитет, сада присутан у 40 одсто случајева заразе у Лондону.
„Шта знамо о омикрону до сада... Да се шири изванредном брзином, какву до сада нисмо видели, број случајева удвостручује се на свака два до три дана“, тврди Џавид.
Британски премијер Борис Џонсон јуче је упозорио на могући „плимски талас“ омикрон инфекције који би ускоро могао да погоди Велику Британију. Та земља је увела строже мере после појаве те варијанте вируса корона у Британији 27. новембра и проширила је кампању за примање бустер дозе вакцине, преноси РТ.
У Лондону је у последњих недељу дана на дневном нивоу бележено између 5.100 и 8.400 случајева вируса корона, показују подаци градских власти.
ДРУШТВО
Кон: Пропусница би требало да важи 24 сата, бустер доза вероватно штити од омикрона
Британски премијер Борис Џонсон - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2021
СВЕТ
Џонсон уводи "План Б"
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала