- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова о „успеху европске дипломатије“: Моје саучешће Бриселу

© Sputnik / Виктор ТолочкоМигранти на белоруско-пољској граници
Мигранти на белоруско-пољској граници - Sputnik Србија, 1920, 13.12.2021
Пратите нас
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова иронично је прокоментарисала речи високог представника ЕУ за спољну и безбедносну политику Жозепа Бореља о „главном успеху европске дипломатије“, изразивши с тим у вези „саучешће“ Бриселу.
Шеф дипломатије Европске уније Жосеп Борељ раније је назвао заустављање мигрантског таласа из Белорусије у ЕУ главним успехом европске дипломатије у 2021.

„Колико су онда жалосни послови европске дипломатије. Моје саучешће“, написала је Захарова на Телеграм каналу тим поводом.

Мигрантска криза на граници Белорусије са Летонијом, Литванијом и Пољском, куда су се од почетка године упутили мигранти, заоштрила се 8. новембра. Неколико хиљада миграната дошло је до белоруско-пољске границе и не напушта пограничну зону. Неки од њих покушали су да уђу у Пољску разбијајући ограду од бодљикаве жице. Земље Европске уније оптужују Минск за намерну ескалацију кризе и позивају на увођење санкција. Председник Белорусије Александар Лукашенко сматра да су за ову ситуацију криве саме западне земље, због чијих дејстава људи беже од рата.
Мигранти на пољско-белоруској граници  - Sputnik Србија, 1920, 12.12.2021
СВЕТ
Пољски војник повређен на граници са Белорусијом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала