- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Бела кућа о размештању ракета средњег и кратког домета: Није тренутак, није у складу са напорима

© REUTERS / Jim BourgБела кућа у Вашингтону
Бела кућа у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 14.12.2021
Пратите нас
Бела кућа сматра да сада „није тренутак“ за размештање руских ракета средњег и кратког домета у Европи јер то, како тврди америчка администрација, није у складу са напорима дипломатије по питању деескалације тензија.

„НАТО је одбрамбени савез, ништа се по том питању није изменило упркос реторици руских и других светских лидера. Навелико говоримо колико су дипломатија и деескалација важне ствари. Сада није тренутак да се иде у супротном смеру“, казала је портпаролка Беле куће Џен Псаки.

Наиме, она је тим речима прокоментарисала наводе помоћника руског шефа дипломатије Сергеја Рјабкова који је рекао да ће одсуство напретка по питању политичко-дипломатског решења проблема „безбедносних гаранција“ довести до тога да ће одговор Русије бити војни и војно-технички.
Како је појаснио, будући да је једна од главних забринутости Москве повезана са тим што се у Европи ускоро могу појавити системи наоружања који су раније били забрањени Споразумом о ликвидацији ракета средњег и кратког домета, исти такви системи би се могли појавити и на руској територији.
Заставе САД и НАТО - Sputnik Србија, 1920, 13.12.2021
РУСИЈА
Уследиће војни одговор: Русија упозорава НАТО на последице уколико не пружи безбедносне гаранције
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала