- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Михајловићева: Ситуација је боља, али озбиљна

© Tanjug / ZORAN ZESTICЗорана Михајловић
Зорана Михајловић - Sputnik Србија, 1920, 14.12.2021
Пратите нас
Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић изјавила је данас, на седници Радне групе за праћење сигурности снабдевања енергијом и енергентима, да је неопходно је ангажовати све ресурсе како би комплетан електроенергетски систем остао стабилан и почео да ради пуним капацитетом.
"Ситуација јесте боља, али је и даље веома озбиљна", истакла је Михајловићева, на седници Радне групе на којој је разматрана актуелна ситуација у свим деловима енергетског система, саопштено из ресорног министарства.
Она је рекла да су, поред Министарства рударства и енергетике, у решавање проблема са којима се суочава електроенергетски систем укључена и друга министарства, као и јавна предузећа.
На седници, којој је Михајловићева председавала, представљени су извештаји о раду и проблемима са којима се суочавају ЕПС, ЕМС и ЕДС, који су настали због елементарних непогода.
Поручено је да су екипе "Електродистрибуције Србије" непрестано на терену и до краја дана се очекује да буду отклоњени кварови.
Такође, интензивно се ради на отклањању свих проблема у производњи електричне енергије у Термоелектрани "Никола Тесла".
Када је реч о раду топлана, речено је да су екипе "Београдских електрана" на терену и најављено да ће сви мањи проблеми и прекиди у испоруци топлотне енергије бити решени до краја дана.
Било је речи и о томе да услед неповољних временских услова расте потрошња гаса, али је на седници оцењено да је снабдевање за све купце стабилно и нема ограничења.
На састанку су учествовали и представници ЈП "Србијагас", "Транспортгаса", НИС-а, Пословног удружења "Топлане Србије", Републичке дирекције за робне резерве, ЈП ПЕУ "Ресавица" и ЈП "Путеви Србије", наведено је у саопштењу.
Гомиле очишћеног снега у Кнез Михаиловој улици - Sputnik Србија, 1920, 14.12.2021
ДРУШТВО
Ванредна ситуација проглашена и у Ариљу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала