- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин поручио Макрону: Поштујте нашу забринутост, покрените преговоре о гаранцијама за безбедност

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин и председник Француске Емануел Макрон на састанку у оквиру Г20 у Осаки
Председник Русије Владимир Путин и председник Француске Емануел Макрон на састанку у оквиру Г20 у Осаки - Sputnik Србија, 1920, 14.12.2021
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин је током разговора са својим француским колегом Емануелом Макроном изјавио да је неопходно што пре покренути међународне преговоре како би се направиле правне гаранције безбедности, саопштено је из Кремља.
Како се наводи, ти преговори су потребни како би се зауставило ширење НАТО-а на Исток, а самим тим и размештање новог наоружања у земљама које окружују Русију, укључујући и Украјину.

„Руски лидер је позвао партнере из Француске да се са разумевањем однесу према свим тим забринутостима Москве и да уваже те аргументе у даљим преговорима“, истиче Кремљ.

Наводи се и да су Путин и Макрон разговарали о ситуацији у Украјини, а руски председник је током разговора навео неколико примера како Кијев крши мировне споразуме из Минска.
„Украјинске власти намерно стварају тензију на контакт линији са Донбасом и то уз благослов западних земаља. Поред тога, Украјину снабдевају савременим оружјем што представља директну претњу за безбедност Руске Федерације“, поручио је Путин Макрону.
Током разговора речи је било и о ситуацији на пољско-белоруској граници, а пре свега око кршења међународних обавеза по питању миграната од стране Варшаве, као и о ситуацији у Нагорно-Карабаху.
Британски премијер Борис Џонсон и председник Русије Владимир Путин на састанку у Берлину - Sputnik Србија, 1920, 13.12.2021
РУСИЈА
Путин и Џонсон разговарали о ширењу НАТО-а на исток
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала