- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски амбасадор у Лондону: Базе НАТО у Украјини? Није немогуће

© SputnikАндреј Келин
Андреј Келин  - Sputnik Србија, 1920, 14.12.2021
Пратите нас
Не може се искључити могућност распоређивања база неких земаља-чланица НАТО у Украјини, мада у Алијанси има људи који разумеју колико је то неприхватљиво, изјавио је амбасадор Русије у Лондону Андреј Келин.

„Теоретски таква ситуација је могућа, то је привилеговано партнерство које су Американци потписали са низом земаља источне Европе… То ће ипак значити отклон од Оснивачког акта и обавеза о војној уздржаности које су тим актом предвиђене.. У НАТО нису само усијане главе, многи који се разумеју у европску безбедност … схватају да је такав отклон недопустив, али, теоретски, то се не може искључити“, рекао је амбасадор у изјави за ТВ „Русија 24“.

Он је такође рекао да ће Велика Британија и чланице НАТО из источне Европе радити на томе да не буде дијалога с Москвом по питању гаранција безбедности.
„Источноевропљани .. они ће без сумње чинити све да буде никаквог дијалога о гаранцијама безбедности с Русијом“, рекао је Келин, додајући да ће Лондон по том питању заузети искључив став против дијалога са Русијом.
Према његовим речима, да се Русија и НАТО тренутно налазе у паралелним информативним просторима и не види се спремност да се две стране међусобно чују.
„Ради се о томе да нас принципијелно не чују на Западу, у НАТО“, рекао је амбасадор.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала