Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Стефановић: Биће јавне дебате о обавезном војном року

© Sputnik / Лола ЂорђевићМинистар Небојша Стефановић
Министар Небојша Стефановић - Sputnik Србија, 1920, 14.12.2021
Пратите нас
Министар одбране Небојша Стефановић изјавио је да одлука о служењу обавезног војног рока још није донета и да ће бити донета након спровођења јавне дебате.
Гостујући на РТС у емисији "Реч на реч", Стефановић је истакао да тренутна власт планира да разговара са народом о тој одлуци.
"Србија је данас добро организована држава која има озбиљну војску. Озбиљну војску зато што је од 2012. године, када је и председник Александар Вучић тада био министар одбране, схватила колико је војска разорена у периоду од 2003. до 2012. године", рекао је Стефановић.
Он је истакао да је у том периоду готово 30.000 људи напустило војску, или је отпуштено и протерано из војске и да је "војна моћ била на ниским гранама".
"Ми желимо да поведемо јавну дебату о увођењу обавезног војног рока, нисмо донели одлуку, али желимо јавну дебату о томе. Дакле, одлука није донета, али ми смо неко ко је озбиљан и одговоран и ко посматра све оно што војска јесте, а војска није само да ратује већ и да помаже становништву, зато хоћемо да са нашим народом озбиљно разговарамо и о овој теми", рекао је Стефановић, пренео је Танјуг.
Александар Вучић на приказу дивизиона хаубица „Нора Б-52“ у Нишу - Sputnik Србија, 1920, 11.12.2021
СРБИЈА
Вучић: Пре краја године стижу „корнети“ из Русије /фото/
Жене у Војсци Србије - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2021
СРБИЈА
Више од половине ђака Војне Гимназије у Србији су девојчице
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала