- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Медведев слути скори крај „велике тројке“

© AP Photo / John MinchilloНовак Ђоковић и Данил Медведев
Новак Ђоковић и Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 15.12.2021
Пратите нас
„Кад-тад ће превласт „велике тројке“ проћи сама од себе“, рекао је Данил Медведев који нишани преузимање првог места од Новака Ђоковића.
Медведев је у Индијан Велсу имао прилику да скине са трона Новака Ђоковића, али с обзиром на то да је испао у трећем колу, прво место и даље је само руски сан.
Ипак, Медведев не престаје да верује у то да може да направи велики подвиг и попне се на чело АТП листе јер сматра да ће време „велике тројке“ проћи.
„Кад-тад ће превласт „велике тројке“ (Ђоковић, Федерер, Надал) проћи сама од себе. Нисам ја одлучио да такво време долази, већ је видљиво“, истакао је Медведев.
Ипак, Медведев је објаснио да су Надал и Федерер у горој позицији због повреда, а да је Новак и даље најтежи противник за сваког играча.
Надал и Федерер су сезону прерано завршили због повреда, пропустили су УС опен. Ако погледамо последњих 20 Гренд слем турнира, углавном су победници били из „велике тројке“. Вероватно ће нам бити лакше јер старе. Међутим, Новак може да победи свакога са 34 године“, објаснио је Медведев.
Рус је ове сезоне освојио свој први Гренд слем пехар у Њујорку, а то му је дало мотива да настави победнички низ иако у Индијан Велсу није успео да оствари добар резултат.
„Нисам узнемирен што нисам постао први рекет света, међутим, истина је да ми је то први циљ. Надам се да ћу успети. Јасно је да је Новаку нешто промакло, али је ове сезоне освојио три Гренд слема титуле и играо финале у четвртом. Поштено је да остане први, има највише поена“, искрен је Медведев.
Пун самопоуздања, Данил жели да настави у добром ритуму.
„Главни циљ ми је да на сваком турниру напредујем и показујем најбољи тенис. Желим да освојим што више, будем први на свету и што дуже на тој позицији. Али не можете да победите сваки турнир заредом. То је немогуће. Циљ је победити што је више могуће и константно се усавршавати“, поручио је руски ас.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 22.10.2021
СПОРТ
Федерерова верна сенка „зна“ ко је Ђоковићу „највећи ривал“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 21.10.2021
СПОРТ
Бивши број 1 „прозвао“ Ђоковића: Мораће да нам каже истину!
Данил Медведев и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 21.10.2021
СПОРТ
Аустралија „мами“ Ђоковића – сећањем на причу коју је открио Медведев /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала