- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

ЕУ ће проширити санкције Русији у случају ескалације у Украјини; Неке земље су против

Пратите нас
Европска унија је спремна да сарађује са партнерима, укључујући и САД, на проширивању санкција против Русије у случају ескалације ситуације у Украјини, изјавила је шефица Европске комисије Урсула фон дер Лајен пред посланицима Европског парламента.

„Видели смо агресивне кораке Русије у односу на њихове суседе. Ми смо већ на заседању Г7 изјавили да ће нове информације о ескалацији са Украјином имати најозбиљније последице по Русију. Блиско сарађујемо са САД и другим партнерима на развоју опција могућих санкција, и спремни смо. Постоји целокупан пакет санкција против Русије, али можемо да предвидимо и проширење санкција у зависности од понашања и поступака Москве“, рекла је она на пленарној седници у Стразбуру.

Медији: Неколико великих земаља ЕУ против санкција Русији

Неколико великих земаља Европске уније се противи увођењу санкција Русији због, наводно, могуће ескалације ситуације у Украјини, преноси агенција Блумберг.
Француска и Немачка дају предност преговорима са Русијом, наводи агенција.
Кијев и западне државе у последње време изражавају забринутост због наводног интензивирања„агресивних дејстава“ Русије у близини граница Украјине. Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је да Русија премешта трупе унутар своје територије и по сопственом нахођењу. Према његовим речима, то никоме не прети и не треба никога да брине. Москва је више пута изражавала забринутост због повећавања снага НАТО-а у Европи. Кремљ је истицао да Русија ни за кога не представља претњу, али да неће занемаривати дејства која су потенцијално опасна по њене интересе. У Русији су ове оптужбе у више наврата демантоване, истичући да се углавном користе као изговор за довођење више снага и технике НАТО-а на границе земље.
Конвој оклопних возила НАТО војске иде из Немачке у Пољску - Sputnik Србија, 1920, 12.12.2021
РУСИЈА
Бајден: У случају инвазије на Украјину, Америка шаље трупе у девет држава
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала