- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Још једна година без правде

© Спасоје ВеселиновићХарис Бркић
Харис Бркић - Sputnik Србија, 1920, 15.12.2021
Пратите нас
Харис Бркић, један од најталентованијих српских кошаркаша свих времена, преминуо је на данашњи дан пре 21 године.
Бркић је трагично страдао након што је био рањен пуцњима из ватреног оружја на паркингу хале „Александар Николић“ у Београду.
Бркић је преминуо у болници после три дана борбе за живот, у 26. години.
На Централном гробљу у Београду одржан је помен ком су присуствовали Харисови некадашњи саиграчи, пријатељи и тренери, Зоран Стевановић, Млађан Шилобад, Мирослав Берић, Зоран Сретеновић, Рајко Тороман, Јадранко Николић, Жарко Стијовић, Богдан Станојевић и Жељко Крунић.

Прочитајте још:

Мића Берић за Спутњик: Ни са ким се нисам разумео као са Харисом
Хтели су да Хариса више нема
Мута Николић за Спутњик: Отишли смо у Италију без Хариса и он је – отишао
Бркић је рођен 24. јула 1974. године у Сарајеву. Кошарком је почео да се бави са 10 година, када је почео са тренинзима у КК Босна. Са свега седамнаест година, Бркић 1992. године прелази у Партизан одакле је позајмљен Борцу из Чачка.
У редовима чачанског тима, Бркић је одиграо своје прве минуте у сениорској конкуренцији, након чега је убрзо уследио повратак у Партизан, где је за шест сезона освојио три титуле шампиона државе и три национална купа.
У сезони 1997/98, Харис је био капитен тима који се пласирао на завршни турнир у Барселони, наредне је играо за подгоричку Будућност, тим у којем је започео и сезону 2000/01. После неколико недеља, Харис се из Подгорице вратио у свој Партизан.
Ипак, кобног 12. децембра 2000. године се десио напад ватреним оружјем на Хариса и његово срце је престало да куца три дана касније – убице и налогодавци никада нису приведени правди.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала