- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: Предали смо Американцима конкретне предлоге о гаранцијама безбедности

© Sputnik / Алексей МайшевМосковски Кремљ. У даљини се види зграда Министарства спољних послова Русије
Московски Кремљ. У даљини се види зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 15.12.2021
Пратите нас
Русија је конкретне предлоге о гаранцијама безбедности предала заменици америчког државног секретара Карен Донфрид, рекао је помоћник руског председника Јуриј Ушаков.
„Предали смо наше конкретне предлоге америчким представницима у Министарству спољних послова. Сада ће се све то разматрати. Бићемо спремни да о томе дискутујемо јавно, не кријући ништа јер је то питање веома важно за Русију, за њену безбедност. То ћемо радити јавно“, рекао је Ушаков новинарима.
Помоћник Владимира Путина је најавио да ће током дана о гаранцијама безбедности разговарати са неким од представника Беле куће.
Ушаков је, такође, рекао да ће заменик руског министра спољних послова Сергеј Рјабков представљати Русију на преговорима са Америком.
„Питањима стратешког дијалога са САД код нас се бави заменик министра спољних послова Рјабков, очигледно је да ће он и наставити да их разматра са Американцима“ , рекао је он.
Рјабков је јутрос разговарао са Карен Донфрид, а тренутно су у току њени разговори са замеником шефа администрације председника Русије.
Подсетимо, председник Русије Владимир Путин је 1. децембра предложио да се крене у преговоре око постизања правних гаранција за неширење НАТО-а на исток.
Путин је нагласио да је најважнији задатак руске дипломатије: добијање поузданих и дугорочних гаранција безбедности.
Руски председник је недавно говорио и о „црвеним линијама“ за Русију и у том контексту навео је, између осталог, повећано присуство НАТО-а у Украјини, али и потенцијални улазак те бивше совјетске републике у састав Алијансе.
Московски Кремљ. У даљини се види зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 15.12.2021
РУСИЈА
Исцрпна дискусија у Москви: Руске и америчке дипломате разговарале о безбедносним гаранцијама
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала