- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

"Мешају нам се у послове": Си позвао Путина да повећају сарадњу у циљу заштите безбедносних интереса

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаКинески председник Си Ђинпинг током разговора са руским лидером Владимиром Путином
Кинески председник Си Ђинпинг током разговора са руским лидером Владимиром Путином - Sputnik Србија, 1920, 15.12.2021
Пратите нас
Поједине земље, под изговором да штите демократију и људска права, мешају се у послове Кине и Русије, стога Пекинг и Москва треба да улажу више заједничких напора како би заштитили своје интересе, изјавио је председник Кине Си Ђинпинг током разговора са руским лидером Владимиром Путином, саопштено је у Пекингу.

„Данас се под изговором 'демократије' и 'људских права' одређене снаге у свету самовољно мешају у унутрашње послове Кине и Русије, грубо газећи међународно право и општепризнате норме међународних односа. Кина и Русија треба да предузимају више заједничких акција како би још ефикасније штитиле интересе две земље у сфери безбедности“, рекао је кинески лидер, преноси Министарство спољних послова Кине.

Председник Кине такође је позвао да се повећа сарадња Пекинга и Москве у области обновљивих и алтернативних извора енергије, као и у сфери нуклеарне енергије.
Такође је саопштио да Кина намерава да продуби сарадњу са Русијом у сфери развоја вакцина, лекова и тестова на вирус корону.
Како је раније саопштио помоћник руског председника Јуриј Ушаков, онлајн разговор председника Кине и Русије трајао је око сат и по. Лидери су разговарали о свим важним проблемима како у билатералним односима, тако и о међународној агенди.
Разговор председника Русије и Кине Владимира Путина и Си Ђинпинга  - Sputnik Србија, 1920, 15.12.2021
РУСИЈА
Кремљ открио детаље разговора Путина и Сија
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала