- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија: НАТО-у је немогуће веровати, само доливају уље на ватру

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаВојне вежбе Украјине и земаља НАТО-а
Војне вежбе Украјине и земаља НАТО-а  - Sputnik Србија, 1920, 15.12.2021
Пратите нас
Портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова изјавила је да изјавама челника НАТО-а није могуће веровати, стога ће се Москва усредсредити искључиво на дејства Алијансе.
Како је рекла, Москва је своје предлоге Северноатлантском савезу већ упутила.

„Речима које долазе од челника земаља НАТО-а није могуће веровати јер те речи нису поткрепљени делима. Ми ћемо се оријентисати искључиво на њихова дејства. Своје предлоге смо већ послали, очекујемо реакцију и пракси“, казала је Захарова.

Такође је казала и да ситуација у Украјини изазива огромну забринутост Москве будући да НАТО повећава испоруке наоружања тој бившој совјетској републици.
Само доливају уље на ватру. Настављају са испорукама оружја, настављају са обукама. Они то не раде са циљем да се одржи стабилност и безбедност већ како би долили уље на ватру и додатно закомпликовали ситуацију у земљи у којој већ букти грађански рат“, нагласила је.
Прецизирала је да је од 2014. године Америка испоручила Украјини наоружање у вредности од 2,5 милијарде долара, а само ове године реализовано је испорука у вредности од 400 милиона.
Захарова је подвукла да то „неће створити услове за спровођење Минских споразума“ и мирно решавање конфликта, нити ће решити хуманитарне проблеме становника Донбаса.
Она је додала и да у Украјини има око 10.000 припадника НАТО–а, од којих је 4.000 из САД, а 6.000 из других држава Алијансе.
Здање Државне думе Руске Федерације - Sputnik Србија, 1920, 14.12.2021
РУСИЈА
Руска Дума поручује НАТО-у: Не играјте се са ватром
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала