- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Сузе на опроштају великана: „Урадио је исто што и Меси и Марадона“ /видео, фото/

© AP Photo / Emilio MorenattiСерхио Агуеро
Серхио Агуеро - Sputnik Србија, 1920, 15.12.2021
Пратите нас
Аргентински фудбалер Серхио Агуеро званично је завршио каријеру у 34. години живота због проблема са срцем. Популарни Кун се опростио од навијача у сузама, док је чувени Пеп Гвардиола рекао: „Марадона је покорио Италију, исто је урадио Меси у Шпанији, а Агуеро у Енглеској“.
Искусни голгетер највише се прославио играјући за Манчестер сити и репрезентацију Аргентине, а његову каријеру су, поред великог броја погодака, обележили и пехови.
Највећи му се догодио пре неколико месеци, када је у дуелу свог новог клуба Барселоне и Алавеса морао да затражи помоћ усред утакмице.
Након прегледа у болници се испоставило да има срчану аритмију због чега је, како је сада познато, морао да окачи копачке о клин, иако је првобитно објављено да га чека тромесечна пауза.
„Одлучио сам да престанем да играм фудбал. Ово је веома тежак тренутак. Одлуку сам донео због свог здравља, то је главни разлог. Медицинско особље се добро старало према мени и рекли су ми да је најбоље да престанем, тако да сам донео ту одлуку пре недељу дана. Желео сам свима да кажем да сам урадио све што је могуће да бих продужио наду, али исте није било“, објавио је Агуеро, дефинитивно један од најбољих голгетера данашњице.
Серхио Агуеро је вероватно најбољу сезону у каријери имао у дресу Ситија 2017/18, када је на 25 мечева у Премијер лиги постигао 21 гол и имао шест асистенција.
Поред Грађана (2011-2021), наступао је још и за Индепендијенте (2003-2006), Атлетико Мадрид (2006-2011) и од лета ове године Барселону.
Прославио се играјући за енглески тим, за који је постигао 260 голова на 390 утакмица, чиме је постао најбољи стрелац у историји клуба.
Освојио је укупно 15 влеиких трофеја (пет титула Премијер лиге, један ФА куп и шест Лига купова), а наредне године испред стадиона у Манчестеру ће му бити постављена статуа, уз легенде клуба као што су Давид Силва и Венсан Компани.
Најбитнији погодак у каријери постигао је 2012. године, када је Ситију донео титулу коју су чекали деценијама, голом у 94. минуту против КПР-а.

Марадона је покорио Италију. Меси је исто урадио у Шпанији, а Агуеро у Енглеској. Статистика говори за себе“, објаснио је вишегодишњи Агуеров тренер Пеп Гвардиола.

Успеси у Ситију нису били једино што је обележило Кунову каријеру.
Дебитовао је за Индепендијенте са 15 година и одмах доспео на насловне стране свих аргентинских медија, а прве кораке у Европи направио је у Атлетико Мадриду.
Тамо је дошао 2006. године и постигао чак 100 голова за клуб, да би две године касније са Аргентином освојио злато на Олимпијским играма.
У Манчестер је прешао 2011. године и одмах је кренуо да обара рекорде – то клупске, када је постао најбољи стрелац икада, тако и разне друге.
Постао је један од пет играча који су постигли пет голова на једној утакмици (против Њукасла), једини који је у каријери уписао чак 12 хет-трикова, један од двојице који су дали хет-трик Бајерну у Лиги шампиона, једну Златну копачку....
Агуеро је имао 33 године, али његово умеће није нестало. Пут у Барселони му је тек почео, а већ је, нажалост, завршен. Здарвље је, ипак, морало да буде на првом месту.
Како је „150 милиона евра“ завршило у џепу момка из Новог Пазара
Енглези славе Александра Митровића – трећи пут заредом
Епилог скандала – три блокбастера!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала