- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Велики пожар у Светском трговинском центру: Спасено 350 људи који су били заробљени на крову /видео/

© REUTERS / LAM YIKПожар у светском трговинском центру у Хонгконгу
Пожар у светском трговинском центру у Хонгконгу - Sputnik Србија, 1920, 15.12.2021
Пратите нас
Најмање 14 особа је повређено у пожару у хонгконшком Светском трговинском центру, а ватрогасци су успели да спасу 350 људи који су били заробљени на крову зграде од 38 спратова, у прометној трговачкој четврти Козвеј Беј, јављају медији.
Полиција је саопштила да је 13 особа пребачено у болницу, док је више од хиљаду евакуисано, пренео „Гардијан“.
Како се наводи, евакуација је завршена.
„Саут Чајна Морнинг Поуст“ је раније објавио да су међу заробљенима били купци и посетиоци ресторана зграде која функционише као комплекс тржног центра и пословног, канцеларијског простора.
Прелиминарна истрага је показала да је пожар избио у соби са електричним инсталацијама, на нижем спрату, одакле се ватра брзо проширила преко скела са спољне стране зграде, до степеништа у унутрашњости.
Пожар је пријављен нешто после поднева по локалном времену, када су сведоци пријавили да су видели густ дим, и за само пола сата окарактерисан је као инцидент трећег степена, на скали од један до пет.
У Светском трговинском центру у Хонгконгу, који функционише као комплекс тржног центра и пословног простора, већ више месеци трају радови на обнови зграде, због чега су све радње испражњене.
Радили су само ресторани између шестог и 13. спрата, као и канцеларије између 14. и 38 спрата. Пожар је избио у време ручка.
Ватрогасци су се борили против пожара са два водена млаза и делили су апарате за дисање користећи мердевине које се користе за спасавање људи унутар зграде, саопштиле су власти Хонгконга.
Ситуација испред Светског трговинског центра је под контролом након што су ватрогасци оградили подручје.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала