- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокић добија неочекивану помоћ? /видео/

© AFP 2023 / MADDIE MEYERАмерички кошаркаш Ајзеја Томас
Амерички кошаркаш Ајзеја Томас - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2021
Пратите нас
Ајзеја Томас, некадашњи кандидат за МВП-ја НБА лиге, одиграо је сјајну утакмицу у дресу развојне екипе Денвер Нагетса у Џи лиги, другој по рангу у Америци. То даље имплицира да би Никола Јокић могао да добије неочекивану подршку уколико Нагетси одлуче да позову Томаса у први тим.
Денвер Нагетси једна су од најосакаћенијих екипа, на утакмици против Минесоте Тимбервулвс били су без седморице важних кошаркаша, а у исто време омалени плејмејкер – Ајзеја Томас – жарио је и палио у Развојној лиги у дресу Рапидса.
Томас, који има 32 године, претходних неколико сезона није одиграо много утакмица у НБА, највише због проблема са леђима, и због тога нову такмичарску годину није дочекао у некој екипи.
Некада један од најбољих стрелаца у лиги играо је за репрезентацију Америке у квалификацијама за Светско првенство, показао се јако добро и Денвер је била прва франшиза која му је указала шансу.
У дебију за Колорадо Рапидсе, другу екипу Денвера, Томас је ставио до знања да је спреман за НБА и сада је на Нагетсима да га доведу и тиме, макар на папиру, помогну актуелном МВП-ју Николи Јокићу.

Ајзеја Томас у дебију у Џи лиги:

42 поена;
6 скокова;
8 асистенција;
16/30 шут из игре.
Способност Томаса да пробаци лопту кроз обруч никада се није доводила у питање, али од операције леђа није био у стању да то чини као у сезони 2016/2017 када је у дресу Бостона просечно бележио 28,9 поена и 5,9 асистенција, док је касније водио Селтиксе до финала Источне конференције.
Од тог тренутка па до данас није успео да се наметне као стартни или барем резервни плејмејкер. У сезони 2019/20 имао је солидну улогу у Вашингтону бележивши 12,2 поена и 3,7 асистенција, али екипа је доста трпела са њим на терену.
Прошле такмичарске године готово да није играо, а изгледа је прошлог лета уложио много напора да спреми тело за највеће захтеве и Нагетси би могли да профитирају од тога.
Квалитет кошарке у Џи лиги и НБа не може да се пореди, али Денвер тренутно нема шта да изгуби јер је већ довољно оштећен неиграњем кључних кошаркаша.

Повређени кошаркаши у Денверу:

Џамал Мареј (повреда колена, не игра од почетка сезоне, повратак се очекује крајем такмичарске године);
Мајкл Портер јуниор (повреда леђа, подвргнут операцији, одиграо само девет утакмица у сезони, неће се враћати на терен до 2022/23);
Пи Џеј Дозир (повреда колена, одиграо 18 утакмица, пропушта остатак сезоне);
Џамајкл Грин (повреда скочног зглоба, пропушта неколико недеља)
Остин Риверс (заражен вирусом корона);
Маркус Хауард (повредио колено на утакмици против Минесоте, не би требало дуже да одсуствује);
Боунс Хајленд (није играо против Минесоте одлуком тима).
Денвер нема шта да изгуби у случају Ајзеје Томаса јер, у крајњем случају, ако не буде ишло и ако се плејмејкер не снађе, екипа из Колорада наставиће даље и то је то.
Са друге стране, могла би да профитира јер је Николи Јокићу, који игра историјску сезону, не може сâм да побеђује утакмице.
Поред Томаса, Нагетси у својим редовима, у Џи лиги, имају још једног провереног кошаркаша који је годинама био стандардан члан у НБА – Ленса Стивенсона.
У утакмици у којој је Томас постигао 42 поена, Стивенсон је био близу трипл-дабла (23 поена, девет скокова, седам асистенција), чиме је и он показао да би могао да добије позив.
Николи Јокићу је очајнички потребна помоћ, Денвер је тренутно на скору од 14 победа и 14 пораза, и ако се нешто не промени, грчевито ће се борити за плеј-оф.
Подсећамо, Томас је у сезони 2018/19 носио дрес Денвера и на 12 одиграних утакмица просечно је бележио осам поена и две асистенције за 15 минута.
Жесток обрачун новинара и „легенди“ – због Јокића: „Причате глупости!“ /видео/
Невероватни Јокић престигао Хардена, али није могао сам против „вукова“ /видео/
Москва и Жељков кум су казали „њет“, Милано је писмом спречио хаос, а „жртва“ је – Црногорац /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала