- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Бошњаци морају да разговарају са Србима и Хрватима уколико желе ову БиХ

© Sputnik / Лола ЂорђевићМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2021
Пратите нас
Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је да Бошњаци, ако желе ову БиХ, морају да разговарају са Србима и Хрватима, јер БиХ не може бити централизована бошњачка земља, већ земља заснована на равноправности свих конститутивних народа.
„Све наше политике смо јасно дефинисали, оне се неће променити, сва та арогантна сила која иде с друге стране не помаже, него одмаже“, поручио је Додик.
Он је рекао да странци одржавају БиХ као колонију већ 25 година, те како није тачно да је сада највећа криза јер је ова земља стално у кризи, преноси РТРС.
Поручио је да Република Српска нема намјеру да одустане од својих интереса и циљева.
Када је реч о захтевима хрватског народа за адекватно представљање, Додик је рекао да ће бошњачка политичка елита на крају бити та која је крива зато што није уважила ове легитимне захтеве и јер није и неће да поштује Устав БиХ већ се арогантно и игнорантски односи према свим примједбама.
Додао је да је сва обавештајна структура усмерена да прати политичке представнике Срба и Хрвата и да их пакује у неке правосудне процесе, а од нас се очекује да идемо завезаних очију.
Додик је истакао да се у БиХ мора успоставити војна структура у којој нико не може да доминира већ да сва три народа буду једнако заступљена и када је реч о војничком саставу и у погледу команде.
„Сада имамо ситуацију да значајан проценат Хрвата не жели да иде и не може да попуни квоте које припадају Хрватима, Срби исто тако. Доћи ћемо у позицију да ће неко у неком тренутку исфорсирати да то попуне Бошњаци, што није добро“, рекао је он.
Говорећи о најавама санкција, Додик је поручио да санкције не решавају проблем и да је он изабран у име Срба и Републике Српске да заступа њене интересе, што ће наставити да ради.
Осврнувши се америчке санкције, Додик је рекао да не зна због чега толико желе да разговарају са њим, подсећајући на веома честе сусрете у последње вријеме.

„У Бајденовој администрацији је много људи који су направили каријере на БиХ и они сада хоће поново да реафирмишу исто што није успело 25 година и онда траже кривца, а они су једини криви“, рекао је он и додао да су они кривци што БиХ никада није профункционисала, као и да се тражи одговор на питање од милион долара да ли то раде намерно или случајно.

Милорад Додик у Москви - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2021
РЕГИОН
Додик поручио Вархељију: Скупштински закључци не излазе из оквира Устава БиХ и Дејтонског споразума
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала