- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Контроверзни Албанац под лупом у Италији, а Хрвати пишу: „Држао је пола Србије“

© Фото : Скриншот / Твитер / El Chiringuito TVФали Рамадани
Фали Рамадани - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2021
Пратите нас
Фали Рамадани је годинама уназад име које се помиње у фудбалским кулоарима, агент је бројним српским и регионалним фудбалерима, али је сада, уместо прича о уносним трансферима играча, у центар пажње стигла информација о томе да италијанске власти истражују његово пословање.
Албанац рођен у Тетову, некадашњи неуспешни голман у Партизану и каснији угоститељ, стекао је бројне везе у фудбалском свету које је „оплеменио“ огромним новцем кроз трансфере десетина фудбалера.
Посебно је био активан на територији Србије, али и у Италији, где је 11 клубова део истраге због пословања са Рамаданијем.
Како се наводи, Албанац се сумњичи да је избегавао плаћање пореза и да су поједини трансфери служили за прање новца, а под посебном лупом су договори у вези са ангажовањем Калида Кулибалија у Наполију те доласка тренера Мауриција Сарија у Јувентус.
Ту се списак не завршава, ти клубови су пословали са Рамаданијем и око трансфера Федерика Кјезе, Миралема Пјанића, а истражни органи су посетили и просторије Интера због сумњи у исправност договора о продужењу уговора голмана Самира Хандановића.
Сумњиви су и трансфери хрватских фудбалера, Анта Ребића, Николе Калинића, Карла Бутића и Лоренца Шимића, а италијански медији наводе да сами клубови нису мета, већ део истраге због сумње у то да је Рамадани утајио најмање седам милиона евра пореза.
Абдилгафар Рамадани, како гласи пуно име менаџера рођеног у Тетову, пажњу на себе је стекао, бар у Србији, трансферима фудбалера Партизана, а посебно је индикативно да су црно-бели највише играча продавали у клубове попут Фиорентине, Манчестер ситија, Бенфике, за које се тврди да имају блиске односе са Рамаданијем.
Поврх свега, хрватски медији у извештавању о случају „Рамадани“ истичу да је Албанац у једном моменту „држао“ готово целу репрезентацију Србије, као и да је први искорак у каријери направио трансфером Стевана Јоветића, црногорског фудбалера, из Партизана у Фиорентину, а касније у Манчестер сити.
Истоветан пут имала су још двојица његових штићеника, такође бивши играчи Партизана, Матија Настасић и Стефан Савић, а последњи у низу прелазака из Партизана у Манчестер сити је трансфер младог Филипа Стевановића, свега неколико месеци пошто је из агенције која је последњих недеља била у центру пажње због прича о Душану Влаховићу и његовим агентима, прешао у Лиан спортс груп, на челу са Рамаданијем.
Агенција има разгранату мрежу агената, међу њима се издваја Никола Дамјанац, бивши голман Партизана, а на списку су, са простора бивше Југославије и Дамир Смољан, Маријан Буљат, Томислав Ерцег, Милош Марић и Армин Узуновић.
У тиму Рамадани има и специјалисте за западно тржиште, то су Педро Переира, Франциско Копадо, Енцо Деме, Хрис Апостолу, Рашид Си Ларби, Мајкл Рецос, Вики Ванкин, Жилијен Турни и Карлос Суреда.
Што се тиче фудбалера, у његовој „ергели“ су, између осталих, Никола Миленковић, Лука Јовић, Борна Соса, Харис Сеферовић, Маркос Алонсо, Никола Максимовић, Адем Љајић, Милош Вељковић, Марко Марин, Лазар Марковић, Марко Јевтовић, Немања Мотика, Михајло Бањац, Марко Бакић, Армин Ђерлек, Алекса Дамјанац...
Српски фудбалер Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 15.10.2021
СПОРТ
Највећа мука бисера Тоскане – срце младог лава из Србије
Марина Грановскаја - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2021
СПОРТ
Моћна Рускиња – „Златна лопта“ за златну Марину!
Фудбалери Динама из Загреба - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2021
СПОРТ
Хрвати режирали потпуни хаос – никоме није било јасно шта се дешава /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала