- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Јутјуб блокирао нови канал РТ на немачком на дан покретања ТВ емитовања – стигло објашњење

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаТелевизија РТ ДЕ на немачком креће са емитовањем
Телевизија РТ ДЕ на немачком креће са емитовањем - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2021
Пратите нас
Јутјуб је блокирао канал РТ ДЕ на дан када је почело емитовање програма, саопштено је на Телеграм каналу телевизије РТ. Касније је саопштено да је канал уклоњен због „заобилажења раније наметнутих ограничења“.
„Јутјуб је блокирао нови канал RT DE — RT auf Sendung. То се догодило на дан покретања ТВ емитовања на немачком језику. На (Јутјуб) каналу је емитован програм уживо. Утврђујемо разлоге“, наводи се у саопштењу.
Касније се огласила и прес-служба „Јутјуба“ са објашњењем зашто су уклонили канал.
„Канал РТ ДЕ уклоњен је са Јутјуба у септембру због кршења наших услова коришћења. Ако је канал уклоњен, власник канала не може користити, поседовати или правити било какве друге канале на Јутјубу. Зато је канал RT auf Sendung такође уклоњен због кршења услова коришћења Јутјуба, тачније због заобилажења раније наметнутих ограничења“, наводи се у саопштењу.
Раније је телевизија РТ, позивајући се на главну уредницу Маргариту Симоњан саопштила да покреће нови информативни канал на немачком са емитовањем 24-часовног програма – РТ ДЕ. Студији канала налазе се у Москви и Берлину, а емитоваће вести, ток-шоу емисије и документарне филмове.
У августу је Луксембург званично одбио да изда лиценцу за емитовање РТ ДЕ. Луксембург се позивао на „информације и анализу немачких власти“. У септембру је Јутјуб трајно обрисао два канала РТ ДЕ због „кршења правила заједнице“. Притом, према подацима „Тубулар лабс“, био је на четвртом месту по утицају међу медијима на немачком језику.
Логотип РТ на Петербуршком економском форуму 2019. - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2021
СВЕТ
Западна мрак-демократија: Јутјуб трајно угасио два канала РТ-а са 600.000 претплатника
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала