- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Милачић о Меморандуму: ДПС жели да се врати на мала врата

© Спутњику уступила Права Црна ГораМарко Милачић
Марко Милачић - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2021
Пратите нас
Лидер Праве Црне Горе Марко Милачић сматра да је флоскула да се „ДПС не враћа“ након потписаног Меморандума СНП-а и УРЕ, постала смоквин лист за издају грађана и враћање ДПС-а на мала врата.
„Ово, између осталог, потврђује и данашња изјава из ДПС-а да им је Меморандум прихватљив као и мањинска Влада са његовим потписницима, али и јучерашње изјаве скоро свих опозиционих субјеката, као и њима блиских организација, група, медија. Одјеци о Меморандуму најбоље говоре о Меморандуму. Данашњим ставом ДПС је оголио праву природу и намјере потписника Меморандума“, навео је Милачић.
Како је казао, Права Црна Гора је политички „трљала нос“ ДПС-у чињеницом да се никада неће вратити, али да то никада није чинила колегама из власти.
„Тачније би било да кажемо да ДПС није способан да дође опет на власт, већ да га ту могу довести само политичари и партије из владајуће већине и да му једино они могу дати шлауф којим би престао да политички тоне. Јуче потписани Меморандум је пумпање ДПС шлауфа. Када након јуче потписаног Меморандума чујете од неког да се ‘ДПС не враћа’, а да се не обраћа директно ДПС-у, да шаље поруку колегама из парламентарне већине, као што се јуче више пута могло чути, знајте да ради ствари које иду на руку Милу Ђукановићу и пацификује оне који то осуђују и спречавају. Изненадићете се ко све стоји у том кругу. Они који су нам умјесто јачања нове власти дали личну и партијску побуну, неукусне замјерке, али и Меморандум“, казао је, између осталог, Милачић.

За ДПС принципи Меморандума прихватљиви

Принципи на којима је формулисан Меморандум о сарадњи, који су потписали лидери ГП Ура, СНП-а, Цивиса и мањинских партија, прихватљиви су за ДПС, саопштио је посланик ДПС-а Андрија Николић.
Он је, гостујући у Јутарњем програму ТВЦГ, казао да се ради о принципима који су дуго година дио вриједности на којима почива политика и кад су били власт и данас кад су, како тврди, најјача опозициона странка у Црној Гори.
Коментаришући оптужбе дијела власти да је Меморандум заправо пакт са сарадњу са ДПС-ом, Николић је казао да не би улазио у оно што су трзавице унутар владајуће коалиције, који датирају од успостављања мандата Владе.
На питање да ли би ДПС подржао мањинску владу, Николић је одговорио да је „прекид ове агоније кључни циљ ДПС-а“.
Никшић - Sputnik Србија, 1920, 15.12.2021
РЕГИОН
Отворила се велика пукотина у власти Црне Горе — сумња се и на сарадњу са ДПС-ом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала