- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Прате сваки Новаков корак /фото, видео/

© Sputnik / Петар ТадићНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2021
Пратите нас
Новак Ђоковић налази се под лупом медија из Аустралије и поново је акценат на томе да ли се вакцинисао или не, с обзиром на то да је то првог Гренд слема у сезони остало месец дана.
Аустралијанци помно прате сваки корак светског броја 1 чије је учешће на Аустралијан опену и даље обавијено велом мистерије.
Новак јесте пријављен, али то није гаранција да ће заузети своје место у Мелбурну где је у девет наврата подизао пехар, пошто су власти у држави Викторија истакле да је обавезна вакцинација једини начин да се заузме учешће на Аустралијан опену.
И док траје одбројавање у сусрету првом Гренд слему у сезони, медији из Аустралије помно прате шта ради и како се понаша Новак Ђоковић, а све је поткрепљено видео снимцима и фотографијама.
Тако је у тексту који је потписао Сем Гудвин, спортски уредник на страницама аустралијског Јаху спорта, осванула прича о запањујућем снимку Новака Ђоковића у крцатом Пиониру на утакмици Евролиге између Црвене звезде и Барселоне (69:76) где је први рекет света у појединим тренуцима био без маске.
Аутор констатује да Новак и даље не жели да открива свој статус поводом вакцинације, тачније да упорно одбија то да учини, али да постоји мишљење према којем је светски број 1 обавио имунизацију, само што то не жели да подели (још) с јавношћу.
Сага је према његовим речима добила занимљив преокрет када је Ђоковић присуствовао утакмици Црвене звезде и Барселоне где није било познато да ли је вакцинација била услов за улазак, али је познато да је 30.000 људи било на трибинама.
Грешка у корацима аутора поменутог текста, с обзиром на то да евролигашка утакмица није одиграна у Арени која такође не прима 30.000 људи, док је у Пиониру тај капацитет готово четири пута мањи. Али, није овде прича о томе...
Сем Гудвин је у свом тексту констатовао како је Ђоковић током већег дела сусрета имао заштитну маску на лицу, али је неколико пута скинуо.
„Нећу да откривам свој статус да ли сам вакцинисан или не, то је приватна ствар и непримерено испитивање", присетио се Сем Новакових речи из октобра.
У даљем тексту се наводи да је Ђоковић присуствовао на музичком фистивалу у Њујорку у септембру после УС Опена, што је догађај за који је био потребан доказ о вакцинацији за улазак.
Ипак, Новак та мистерија је давно разрешена, пошто је Србина само шетао поменутим парком па није морао да буде вакцинисан.
У сваком случају, Аустралија помно прати сваки корак Новака Ђоковића док он с правом за себе чува информацију да ли је обавио имунизацију.
Подсетимо, први Гренд слем у сезони требало би да стартује 17. јануара и трајаће до 30. јануара, прошле сезоне титулу је освојио Новак Ђоковић.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 14.12.2021
СПОРТ
Новак промукао у „Пиониру“: Стало ми је, навијам! /видео/
Новак Ђоковић и Александар Зверев - Sputnik Србија, 1920, 15.12.2021
СПОРТ
Федерер, Надал или Ђоковић? Зверев: Погледајте чињенице!
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 15.12.2021
СПОРТ
Шпанци изабрали Ђоковића пре Надала, али – Новак је изабрао Звезду и Београд
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала