- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пет голова, бламажа Живковића и преокрет Звезде за крај првог дела сезоне /видео/

© Фото : ФК Црвена звездаГејлор Канга и Александар Драговић – ФК Црвена звезда
Гејлор Канга и Александар Драговић – ФК Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2021
Пратите нас
Фудбалери Црвене звезде победили су на гостовању ТСЦ из Бачке Тополе 3:2 (2:2), у 21. колу Суперлиге Србије. Изабраници Дејана Станковића завршили су први део сезоне победом, али и на другом месту – иза Партизана.
На северу Србије виђена је одлична утакмица, поготово прво полувреме у ком су виђена четири гола. Ипак, меч је умало обележио велики промашај Ришаира Живковића у самом финишу.
ТСЦ је боље отворио утакмицу и у седмом минуту преко Бањца дошао је до предности. Поповић је направио велику грешку и фудбалер ТСЦ-а га је казнио.
Звезда је имала брз одговор преко Мирка Иванића. Само осам минута након примљеног гола, црвено-бели успели су да изједначе.
Наставило се у добром ритму, те се нови гол видео већ у 18. минуту. Поново се ТСЦ нашао у предности, а стрелац је овога пута био Станојловић.
Морао је Станковић принудно да мења, па је Срнић већ у првом полувремену ушао уместо Петровића, а труд и иницијатива су се исплатили у 32. минуту.
Поново је Родић био тај који је започео акцију одличним утрчавањем по левом боку и центрирао на другу стативу, где се одлично снашао Вукановић и главом спустио лопту за Павкова, а снажни центарфор је из окрета снажно „опалио“ у ближи угао за поравнање резултата.
Други део игре почео је у мало мирнијем ритму него први, а црвено-бели су кроз пâс игру покушавали да пронађу „рупу“ у одбрани домаћих.
У 56. минуту Звезда је успела да дође до преокрета. Милан Павков је још једном показао да је у доброј форми. Алекса Вукановић је сјајно пробио по десном боку и центрирао на други крај шеснаестерца, где се одлично снашао Иванић и шутирао, а Филиповић је успео само да одбије лопту до Павкова, ком није било тешко да погоди празну мрежу.
До краја утакмице резултат на семафору се није мењао и Звезда је уписала 17. победу у сезони.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Српски фудбалер Никола Нинковић у дресу Пролетера - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2021
СПОРТ
Сузе Србина обишле земљу – гол после 510 дана и преброђене саобраћајне несреће /видео/
Навијачи Салернитане - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2021
СПОРТ
Клуб са стогодишњом традицијом у опасности од избацивања: „Ниједна понуда није прихватљива“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала