- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Промена у Бундестагу након седам деценија

© AP Photo / Markus SchreiberЗаседање Бундестага
Заседање Бундестага - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2021
Пратите нас
У немачком Бундестагу промењен је распоред седења након седам деценија тако што су посланици подржали жељу Слободних демократа да не седе поред крајње десничарске странке Алтернатива за Немачку (АфД).
Седишта у Бундестагу распоређена су у полукругу са Левицом на једном крају и Алтернативом за Немачку АфД на другом, наводи агенција АП.
Слободне демократе, који су заједно са Социјалдемократама левог центра канцелара Олафа Шолца и Зеленима део нове Владе која је преузела дужност прошле недеље, раније ове године су изјавиле да не желе више да седе поред посланика АфД-а.
Нови министар правде, а тадашњи високи посланик Слободних демократа Марко Бушман рекао је у октобру да је његова странка у политичком центру, те да зато и желе да седе у Парламенту у центру, преноси Танјуг.
Бундестаг је данас подржао предлог према којем ће Слободне демократе заменити места са блоком Уније десног центра бивше канцеларке Ангеле Меркел, која је сада у опозицији.
Унија се противила овој промени, тврдећи да би Слободне демократе требало да поштују седам деценија стар распоред седења у Доњем дому.
Светски лидери на свечаности у Паризу - Sputnik Србија, 1920, 13.11.2018
„Тражили смо распоред седења и добили смо љутит одговор“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала