- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија: У сајбер простору се води трећи светски рат

© Fotolia / Andrey PopovСајбер рат
Сајбер рат - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2021
Пратите нас
У сајбер простору се води трећи светски рат, али Русија покушава да се договори са САД у оквиру УН да се ублаже његове последице, изјавио је специјални представник председника Русије за међународну сарадњу у области информационе безбедности Русије Андреј Крутских.

„Рат је у току, и то се веома интензивно води. Ма колико ми покушавали да говоримо да је све то маскирано... у ствари у сајбер простору се води свеобухватни рат. И генерално у медијима исправно говоре да је то већ трећи светски рат, сад је само питање у процени штете, утврђивању ко ће у томе на крају изгубити и каква ће бити конфигурација света као резултат тог рата“, рекао је Крутских на пленарној седници IX Сверуског конгреса политиколога „Русија и политички поредак у свету који се мења: вредности, институције, перспективе“.

Како је нагласио, разговори са САД на ту тему иду веома тешко, али Русија покушава да се договори са партнерима у оквиру УН како би се ублажиле могуће последице.
Крутских је раније упозоравао да упоредо с вирусом корона, човечанству прети и „сајбер пандемија“, која је настала услед „негативног развоја дигиталних технологија“.
Вашингтон, америчке заставе - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2021
Министарство одбране: Америка покренула ментални рат против Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала