- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Зеленски: Не дај боже рата са Русијом

© REUTERS / GLEB GARANICHПредседник Украјине Владимир Зеленски
Председник Украјине Владимир Зеленски - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2021
Пратите нас
Председник Украјине Владимир Зеленски изјавио је да не жели сукоб са Русијом због потенцијалног великог броја жртава.

"Имамо само један формат у случају ескалације из Русије. Међутим, оно што чујем – већина држава ЕУ и Источног партнерства подржавају став Украјине. Сви схватају да би цена била врло висока. Међутим, нико не може замислити колики би био број жртава и изгубљених живота. Нико то не жели. Украјина сигурно то не жели. Нисам сигуран да сви лидери Европе једнако разумеју ову ситуацију, јер, на жалост, не разумеју сви лидери што се дешава на нашим границама", рекао је Зеленски на конференцији за штампу са генералним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом који је одржан у Бриселу.

"Јер ће и они (Русија) губити људе. Не дај боже (да се то деси). Ипак, ми верујемо у дипломатски формат преговора", додао је он.
Подсетимо, Кијев и западне државе у последње време изражавају забринутост због наводног интензивирања„агресивних дејстава“ Русије у близини граница Украјине. Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је да Русија премешта трупе унутар своје територије и по сопственом нахођењу. Према његовим речима, то никоме не прети и не треба никога да брине.
Обука украјинских војника према НАТО стандардима - Sputnik Србија, 1920, 14.12.2021
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Украјина отвара врата страним војницима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала