Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Беливук, Миљковић и Ивановски негирали прање новца

CC0 / Pixabay / Чекић у судници
Чекић у судници - Sputnik Србија, 1920, 17.12.2021
Пратите нас
Оптужене вође организоване криминалне Вељко Беливук и Марко Миљковић негирали су данас на саслушању у Тужилаштву за организовани криминал прање новца, за који се сумња да потиче из делатности њихове организоване криминалне групе.
"Они су изнели одбрану и негирали су извршење кривичног дела прање новца које им се ставља на терет. Рекли су да ће у даљем току поступка доставити са својим браниоцима сву докуменацију и показати да нису извршили кривично дело", рекао је Тањугу њихов бранилац Дејан Лазаревић после саслушања.
У наставку истраге је саслушан и оптужени припадник ове групе Филип Ивановски, који је такође негирао кривично дело.
"Он је све негирао - и да има везе са криминалом и са прањем новца и да ие припадник организоване Беливукове групе", пренела је новинарима испред суда његов бранилац Миљана Перендија.
У настаку поступка биће саслушавани сведоци и извођени други докази, додала је адвокатица.
Прошле седмице Тужилаштво је покренуло нову истрагу против те тројице и њихових жена, као и Беливукове таште због сумње да су прали новац.
Жене су саслушане, а потом пуштене да се бране са слободе.
Ово је трећа истрага овог тужилаштва која се води против вођа ове криминалне групе.
Поред Беликука, Миљковића и Ивановског, наредбом о спровођењу истраге обихваћене су Бојана Беливук, Тања Миљковић, Снежана Ð. и Марије М. због сумње да су извршиле кривично дело прање новца у продуженом трајању.
Сумња се да су оне на своје име куповале непокретности и вредније покретне ствари од новца који, како се се сумња, потиче из делатности организоване криминалне групе коју су организовали Беливук и Миљковић.
У саопштењу МУП-а се прецизира да се оне терете да су, од 2015. до почетка 2021. године, више од милион евра који потичу из криминалних делатности Беливука, Миљковића и других припадника њихове организоване криминалне групе, пласирале у легалне токове.
Сумња се да су они новац уплаћивале на више банкарских рачуна и куповале станове на територији Панчева и Београда који су се водили на имена других особа које су са њима биле повезане.
Ухапшене су 9. децембра ујутру, а након саслушања су пуштене да се бране са слободе.
Против Беливука, Миљковића и још 28 осумњичених припадника њихове групе подигнита је оптужница за низ кривичних дела, међу којима и пет убистава.
У октобру је против вођа групе Беливука и Миљковића покренута нова истрага због још једног убиства.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала