- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бурно на Острву: Критике Немца због „веома чудне и обмањујуће“ тајанствености

© AFP 2023 / GABRIEL BOUYSМенаџер Ливерпула Јирген Клоп
Менаџер Ливерпула Јирген Клоп - Sputnik Србија, 1920, 17.12.2021
Пратите нас
Јирген Клоп, немачки фудбалски тренер и менаџер Ливерпула, оптужио је Манчестер јунајтед и Тотенхем за „чудну и обмањујућу“ тајанственост око случајева заразе вирусом корона.
Енглеску Премијер лигу недавно је тешко погодио нови талас вируса корона, па је тако неколико утакмица одложено због великог броја заражених у одређеним тимовима.
Проблем се десио и у Ливерпулу, али је у 17. колу домаћег првенства остварена победа против Њукасла од 3:1.
„Ми немамо ништа да кријемо. Најбитније је да су момци здрави. Ако неко има вирус и питате ме за њега, ја ћу рећи да има вирус. Ако је поломио палац, онда ћу рећи да је поломио палац. Тешко је јер је једно индивидуална повреда, а друго пандемија, али свакако морамо да нађемо начин да пребродимо ово“, рекао је Клоп пред дуел са Тотенхемом у недељу, који би исто могао да буде одложен као и три претходна дуела Певаца.
„Мислим да је размена информација од велике помоћи, јер све те обмањујуће и нетачне информације обмањују људе. Само реците шта је у питању и идемо даље. Знам да ће антиваксери сада рећи да је Клоп рекао свима да се вакцинишу, а његови играчи су добили вирус, али то само значи да имате мање шансе да га добијете, а и чак иако га добијете значи да ћете на бољи начин да га пребродите“, додао је Клоп.
Тотенхемови играчи нису истрчали на терен две недеље, док су Јунајтеду одложена два меча у Премијер лиги.

„Мислим да би о томе требало да причамо, постоји много ствари које једноставно не разумемо. Нама фали три играча. Ако буду спремни, то ћемо рећи. У Манчестер јунајтеду сам чуо неки број, али немам појма који су ти играчи. Не знам ни ко је тачно имао вирус у Тоотенхему. Не знам да ли је то уопште потребно знати. Ако је потребно знати ко је, онда је потребно знати и колико их је? Једино што знам је да је веома чудно ако не знамо ништа“, подвукао је Немац.

Клоп је додао да се и даље чека на званичне информације о Вирџилу ван Дајку, Фабињу и Куртису Џоунсу, након што су та три играча Редса добили потенцијално позитивне тестове на ковид-19.
Њих тројица нису играли против Њукасла, тако да ће се у наредним данима, пред потенцијални дуел са Тотенхемом у недељу, знати да ли су стварно позитивни или је у питању био лажно позитиван тест.
„Ништа још није потврђено. То је процес који је у току. Они су добро. У овом тренутку нико више није позитиван“, објаснио је тренер Ливерпула.
Подсетимо, корона је букнула, поред Јунајтеда, Тотенхема и Ливерпула, и у Брентфорду, Лестеру, Брајтону, Норичу, Вотфорду, Челсију, док је прес-конференцију у петак пропустио менаџер Манчестер ситија Пеп Гвардиола због потенцијално позитивног теста.
Стивен Џерард - Sputnik Србија, 1920, 17.12.2021
СПОРТ
Бура на Острву – вакцинација одређује трансфере
Фали Рамадани - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2021
СПОРТ
Контроверзни Албанац под лупом у Италији, а Хрвати пишу: „Држао је пола Србије“
Андре Онана - Sputnik Србија, 1920, 15.12.2021
СПОРТ
Погрешна таблета и уништен живот: „Гледам шта пишу – да ли сам ја наркоман?“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала