- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Кина бесна - поручује Америци: Одмах исправите своју грешку

CC0 / / Кинeске застава
Кинeске застава - Sputnik Србија, 1920, 17.12.2021
Пратите нас
Кина је данас саопштила да ће предузети све неопходне мере да заштити своје институције и предузећа, након што је амерички Сенат усвојио нови закон о забрани увоза из кинеског региона Синђанг, осим ако предузећа могу да докажу да у њиховом процесу производње нема принудног рада.
Портпарол кинеског министарства спољних послова Ванг Венбин је изјавио да мера америчких власти усвојена јуче “говори да САД немају скрупула у погледу блаћења Кине на сваки могући начин”, преноси агенција АП.
“Поменуте акције озбиљно поткопавају принципе тржишне економије и међународна економска и трговинска правила, и озбиљно штете интересима кинеских институција и предузећа”, изјавио је Ванг новинарима на дневној конференцији за новинаре.
Навео је да Кина жали због таквих акција и позвао САД да одмах исправе своју грешку.
“Кина ће предузети све неопходне мере да одлучно заштити легитимна права и интересе кинеских институција и предузећа”, поручио је Ванг.
Најновији закон САД је последњи у низу којим се пооштравају америчке казнене мере због наводне злоупотребе етничких и верских мањина у том западном кинеском региону, а посебно муслиманских Ујгура.
Кинеска и америчка застава - Sputnik Србија, 1920, 21.06.2021
Америка пуца у празно — Кина ће одговорити
Заставе Кине и САД - Sputnik Србија, 1920, 12.12.2021
СВЕТ
Кина: Америка користи демократију као „оружје за масовно уништење“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала