- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

У свим школама у Србији и наредне недеље непосредна настава

© AFP 2023 / MARTIN BUREAU Ђаци у учионици-илустрација
Ђаци у учионици-илустрација - Sputnik Србија, 1920, 17.12.2021
Пратите нас
И од понедељка, 20. децембра, у свим основним и средњим школама у Србији примењиваће се први модел наставе, односно ученици ће наставу похађати непосредно, одлучио је Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа.
Према подацима из надзора, преузетим из електронског система "Сервис јавног здравља", које је Министарству доставио Институт "Батут, у периоду од 9. до 15. децембра, број оболеле деце школског узраста од 6 до 18 година је био 1.071, што је 0,14 одсто.
У основним и средњим школама у Србији укупно је девет одељења са 16 и мање ученика, односно само 0,02 одсто, која су због најмање три случаја инфекције ученика у одељењу променила начин организације рада са непосредног рада на онлајн наставу у последњих 10 календарских дана.
Укупно је 77 (0,19 одсто) одељења са 17 и више ученика која су због најмање два случаја инфекције ученика променила начин организације рада са непосредног на комбиновани модел у последњих 10 календарских дана и 10 (0.02 одсто) група у којима се из комбинованог модела наставе прешло на онлајн, због појаве три случаја инфекције ученика.
Тим на недељном нивоу, а на основу података које достављају школе и података из "Сервиса за јавно здравље", утврђује модел наставе за школе у одређеним јединицама локалне
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала