- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Шта се крије иза гафа који је шокирао Европу: „Нешто није било у реду“

© AFP 2023 / Manu FernandezАлександар Чеферин
Александар Чеферин - Sputnik Србија, 1920, 17.12.2021
Пратите нас
Александар Чеферин, председник Европске куће фудбала, огласио се први пут откако је УЕФА направила огроман пропуст на жребу за осмину финала Лиге шампиона. Словенац је акценат ставио на софтвер који је направио читав хаос.
„Наравно да је жреб за Лигу шампиона био неуспешан за УЕФА“, поручио је Чеферин.
Подсетимо, на жребу који је одржан почетком недеље куглице су спојиле Манчестер јунајтед и Виљареал што је немогуће, с обзиром на то да су Енглези и Шпанци били у истој групи. Самим тим, не могу у осмини финала поново да се састану.
Зависни смо од технологије и можда би требало мање да будемо зависни од ње. УЕФА се извињава свима. Нешто није било у реду са софтвером. Када сам добио информацију да је нешто кренуло по злу са софтвером који користимо, истог момента смо организовали састанак. Ни сам био присутан, али сам био на телефону и разговарао сам са људима одговорним за софтвер. Предложили су да жреб буде поновљен јер нису били сигурни када се грешка догодила. Грешка постаје грешка онда када се не исправи. Наша одлука је да будемо транспарентни и да ништа не кријемо. Извињавамо се свима, али ово није била људска већ технолошка грешка“, изјавио је Чеферин.
Поновљени жреб разбеснео је највише Реал Мадрид који је првобитно извукао Бенфику, а касније их је нови плес куглица спојио са Пари Сен Жерменом.
Такође, велики број навијача на друштвеним мрежама изразио је незадовољство што је поновљени жреб ускратио прилику да се још једном на терену састану Лео Меси и Кристијано Роналдо, двојица најбољих фудбалера у овом веку.
Првобитно је било планирано да се Пари Сен Жермен састане са Манчестер јунајтедом, али је касније Парижанима додељен Реал, док ће енглески представник одиграти две утакмице са Атлетико Мадридом.
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 17.12.2021
СПОРТ
Србији је срећа окренула леђа – „Знамо шта је наш циљ“
Стивен Џерард - Sputnik Србија, 1920, 17.12.2021
СПОРТ
Бура на Острву – вакцинација одређује трансфере
Фали Рамадани - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2021
СПОРТ
Контроверзни Албанац под лупом у Италији, а Хрвати пишу: „Држао је пола Србије“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала