- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Украјина од Америке тражи милијарду

CC0 / пиксабеј / Новац
Новац - Sputnik Србија, 1920, 17.12.2021
Пратите нас
Циљ Кијева је да добије милијарду долара помоћи од Сједињених Америчких Држава, изјавио је министар спољних послова Украјине Дмитриј Кулеба.

„Нацрт америчког буџета за 2022. годину предвиђа целокупну помоћ Украјини у износу од 756 милиона долара, између осталог и 400 милиона долара за јачање безбедности. Међутим, наш циљ – милијарду долара подршке, остаје непромењен и самоуверено идемо ка томе“, рекао је Кулеба.

Како је истакао, Кијев на свим нивоима води отворен и директан дијалог са Вашингтоном. Кулеба је додао да је преко америчког Стејт департмента, Пентагона и америчке Агенције за међународни развој и подршку кључних реформи у Украјини америчка страна издвојила преко 460 милиона долара.
Раније је председник Украјине Владимир Зеленски изјавио да претње „веома оштрим економским санкцијама“ које је упутио председник САД Џо Бајден током видео-самита са председником Русије Владимиром Путином засад нису довољне да зауставе Москву. Такође је истакао да је огорчен јер је Немачка блокирала испоруку одбрамбеног оружја Украјини.
Подсетимо, након онлајн самита са руским председником Владимиром Путином, амерички председник Џозеф Бајден изјавио да САД неће једнострано употребити силу против Русије. Он је додао да је упозорио Путина да су САД спремне да уведу сурове економске санкције у случају напада на Украјину.
Бела кућа у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2021
РУСИЈА
Америка одрешила кесу: Четири милијарде долара за војно обуздавање Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала