- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Узбуна у школама широм Америке: ТикТоком се шире претње бомбашким нападима

© REUTERS / Carlo AllegriАмеричка полиција
Америчка полиција - Sputnik Србија, 1920, 17.12.2021
Пратите нас
Америчке безбедносне службе апеловале су на ђаке да данас остану код куће због претећих порука које су се у четвртак прошириле друштвеном мрежом ТикТок.
У тим порукама, чија веродостојност још није потврђена, упућене су претње да ће 17. децембра доћи до пуцњаве и бомбашких напада у школама у САД.
„Федерални истражни биро озбиљно схвата све потенцијалне претње“, рекао је портпарол те службе у Лос Анђелесу.
Он је додао да се прате обавештајни подаци, али да за сада не постоје конкретне или веродостојне претње које се односе на школе у области Лос Анђелеса.
Полицијске службе, ФБИ и школске управе сматрају да је у питању ТикТок изазов или да се поруке објављују као изговор да се не иде у школу до почетка зимског распуста.
Без обзира и на ту могућност, полиција и школе предузеле су мере, па је повећан ниво безбедности, као и број патрола на местима где су образовне установе.
Полиција у Масачусетсу објавила је да нема конкретних претњи у Салему, али да ће бити више полицајаца у школама него иначе.
Огласио се и ТиТок, наводећи да сарађује с полицијом, али да нису пронашли доказе да претње потичу од те друштвене мреже и да се њоме шире.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала