Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Рачунајте да је Грчић поднео оставку

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 17.12.2021
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је да грађани могу да рачунају као да је Милорад Грчић, в. д. директора „Електропривреде Србије“ поднео оставку.

„Пошто наш народ воли да види да лете главе. Рачунајте да Грчић више није на том месту. Он чека да се поново успостави систем. Рачунајте да је поднео оставку пре три-четири дана“, објаснио је он.

Вучић је то изјавио за Пинк телевизију након што је у петак ујутру одржао хитан састанак са члановима Владе Србије и шефовима енергетског сектора како би се размотрила тренутна ситуација у систему и још једном анализирала хаварија од пре неколико дана, када су потрошачи остали без струје, и предузеле мере да се слично не понови.

„Цене гаса и струје неће бити промењене“

Он је рекао да цене гаса и струје неће бити промењене.
„Ми се овде боримо да се током зиме не променимо ни цену гаса ни цену струје. Гледамо да дамо најповољнију цену. Говорим о цени струје и гаса, мазута, недостајућим количинама. Ми немамо довољно, сада се то испоставило. Чим крену хладни дани, ми не можемо сасвим да подмиримо потребе. Догађа нам се, као и неким другима, савршена олуја, само неки то не желе да признају. Ми нећемо ништа да кријемо од грађана, већ да заједнички решавамо проблем“, изјавио је Вучић.
Истакао је да је квалитет угља проблем, али да то није једино питање.
Поручио је грађанима да рестрикција струје неће бити, али да зато за њега и за све друге из тог система више нема ни слава, ни Нове године, Божића и других празника, да би грађани могли да имају довољно енергената и топле станове.

„Готово сам сигуран да неће бити рестрикција“, поручио је Вучић.

Далековод - Sputnik Србија, 1920, 15.12.2021
СРБИЈА
Смењена четири директора ЕПС
Вучић је изјавио да је 3,5 милијарде, не рачунајући гасовод, уложено само у електроенергетски сектор, ремонт и реконструкцију свега и додао да сматра да до електричног колапса у земљи није дошло због саботаже.
"Не мислим да је било саботаже, то се просто догоди, надлежни органи су повели истрагу, нека раде свој посао. Просто се деси - неодговорност дела људи, јавашлук и све што може наопако да вам се деси се деси и када се то споји, онда је то савршена олуја", казао је Вучић.
Како је навео, у ЕПС је уложено две милијарде и 300 милиона, око 800 милиона у ОДС за мрежу, замену водова, стубова и око 380 милиона у Електромрежа Србија за изградњу праваца.
"То је велики новац, али морало је много више да се уради", казао је Вучић.
Сијалице - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2021
СРБИЈА
Одлука Владе Србије: Умањење децембарског рачуна за струју због прекида у снабдевању
Александар Вучић и Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 17.12.2021
ЕКОНОМИЈА
Вучић: Договором са Путином штедимо осам милиона евра дневно
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала