- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Вељко Кузманчевић: Слобода је моје небо над Авалом | Док анђели спавају

© СпутњикМарина Рајевић Савић и композитор Вељко Кузманчевић
Марина Рајевић Савић и композитор Вељко Кузманчевић - Sputnik Србија, 1920, 18.12.2021
Пратите нас
Гост новог издања емисије „Док анђели спавају“ је композитор Вељко Кузманчевић, супруг прослављене модне креаторке Верице Ракочевић.
Вељко Кузманчевић, између осталог, свира виолину, контрабас, клавир, гитару, а његова музика изведена је на више од 260 концерата широм бивше Југославије и у бројним европским градовима.
Прву ауторску композицију под називом „24. март“ написао је 1999. године, а изведена је непосредно по завршетку НАТО агресије на СР Југославију. 2005. године имао је самостални ауторски концерт са оркестром Краљевски гудачи Светог Ђорђа, са којим је тада започео вишегодишњу сарадњу. Стални је члан Народног позоришта у Београду.
Кузманчевић је ожењен модном креаторком Верицом Ракочевић, живи и ствара на Авали, а у емисији „Док анђели спавају“ говори, између осталог, о својој уметности, браку, вери, али и томе зашто је тишина, како каже, данас толико важна.
Култна емисија „Док анђели спавају“, коју већ дуже од три деценије уређује и води Марина Рајевић Савић, обрађује животне приче ексклузивних гостију из различитих сфера друштва.
Емитује се сваке друге суботе у 21.00.
Док анђели спавају, 1. део
Док анђели спавају, 2. део
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала