- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Срамна изјава човека против којег се бори Ђоковић – Новаков пријатељ и Американац бурно реаговали

© AFP 2023 / GLYN KIRKНовак Ђоковић и Васек Поспишил
Новак Ђоковић и Васек Поспишил - Sputnik Србија, 1920, 18.12.2021
Пратите нас
Организација ПТПА коју су основали Новак Ђоковић и Васек Поспишил могла би да добије више чланова након изненађујућег коментара Андрее Гауденција, директора АТП-а. Италијан је изазвао гнев код слабије рангираних играча чија права заступају Новак и његов пријатељ из Канаде, а убрзо су стигле и бурне реакције.
Ђоковић и Поспишил 2020. године основали су организацију ПТПА чији је примарни циљ била борба за права слабије рангираних играча и спречавање све дубљег јаза између бољих и лошијих тенисера.
Оснивање нове организације наишло је на критику Асоцијације тениских професионалаца која није желела да се било ко меша у њихов посао који је све више отежавао каријеру играчима који нису успевали да се домогну првих сто места на АТП листи.
Са друге стране, Новак и Васек имали су подршку одређених играча, али су константно радили на томе да прошире организацију у чему ће им вероватно помоћи најновија изјава Андрее Гауденција, директора АТП-а.
Док се играчи који играју на Челинџерима боре да одрже каријеру и опстану у тенису, први човек АТП организације упутио им је оштру критику да морају да буду спремни да плате цену учешћа на турниру. Додатни гнев код играча изазвао је коментар да након Челинџера прелазе на професионалне турнире где раде прави посао, алудирајући на то да се њихова каријера готово не рачуна на Челинџерима.
„На Челинџерима би требало да будете спремни да можете да не будете ни на губитку ни на добитку и да платите своју цену. Али, морате да будете свесни да је то нешто као колеџ. Онда прелазите на професионални тур где имате прави посао“, сурово је искрен био Гауденци.
Поспишил је одмах одреаговао на изјаву Италијана и поновио да АТП све више монополизује бели спорт.
„Ово је невероватно незнање такозваног лидера АТП-а и тениса. Индустрија вредна више милијарди долара, али овај човек сматра да је у реду да само сто најбољих играча зарађују за живот. То се дешава када потпуно монополишете спорт“, оштар је био Поспишил, Новаков „Санчо Панса“.
Тенис Сандрген, амерички тенисер, такође се огласио поводом Гауденцијевог коментара, а колико је тенисер био љут говори и то да је тражио отказ првог човека АТП.
„Било да је у праву или не, ово је смешно лош бренд. Требало би одмах да буде отпуштен због овога“, написао је Американац.
Пример који показује колики је јаз међу играчима који играју на Челинџерима и већим турнирима је разлика у новцу који примају обе групе тенисера.
Победник Челинџера добије у просеку око 15.000 долара док уколико се само прођу квалификације за Гренд слем добије се четири пута више новца.
Иако је АТП претходних година повећавао наградни фонд Челинџера, Гауденци је и сам признао да играчи који играју тај ниво такмичења не могу да остваре профит и зараде за живот.
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 18.12.2021
СПОРТ
Још једно мучење Надала
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 18.12.2021
СПОРТ
Аларми из Аустралије звоне: „Сви који мисле да нешто радимо због Новака, јако греше“
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 18.12.2021
СПОРТ
Шпанац изгубио, па причао неистине о Новаку: „Он игра сваке недеље...“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала