- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Jедан од најлепших тренутака у историји“: Барани очарани Обрадовићем упркос поразу /фото/

© Фото : ABA league/Media pro/Mornar-Barsko zlatoЂорђије Павићевић и Жељко Обрадовић у Бару
Ђорђије Павићевић и Жељко Обрадовић у Бару - Sputnik Србија, 1920, 18.12.2021
Пратите нас
Михаило Павићевић, тренер кошаркаша Морнара, после пораза свог тима од Партизана у Бару оценио је долазак тренера црно-белих Жељка Обрадовића као „један од најлепших тренутака у клупској историји“.
Кошаркаши Партизана савладали су екипу Морнара у Бару у 12. колу АБА лиге.
Павићевићев тим је поражен после неочекиване драме у завршници, али је тренер домаћина упркос томе део конференције посветио вишеструком прваку Европе.
„Ова утакмица је била један догађај и једноставно све је и одисало гостовањем Жељка Обрадовића у нађем граду. Ово је један од најлепших тренутака у клупској историји, јер кад долазе таква имена као што је без конкуренције најбољи тренер у Европи то је за наш мали клуб из малога града и за мене као тренера један од најлепших тренутака“, искрено је оценио Павићевић.
Обрадовић није био задовољан игром својих изабраника, али јесте гостопримством Михаила Павићевића и његовог брата Ђорђија.
„Наравно да морам да се захвалим пре свега публици на овом дочеку, а заиста немам речи да изразим захвалност за гостопримство које сам доживео од браће Павићевић овде у Бару. У најави утакмице сам им честитао на томе што раде, праве нешто што је невероватно за кошарку на овом простору. Праве нешто што је невероватно и ја се надам да то сви људи који воле кошарку препознају. Да су они људи који су допринели да се дигне кошарка у Бару и који су допринели да то буде тако стабилан прволигаш у АБА лиги са изванредним резултатима у свим овим годинама“, истакао је Обрадовић.
Што се тиче анализе утакмице, шеф стручног штаба Партизана оценио је да је његова екипа „имала два различита полувремена“.
„Ми смо играли јако добро у првом полувремену, поготово у првој четвртини је проток лопте био изванредан, имали смо девет асистенција у првој четвртини, завршили са 13. Онда се слика апсолутно променила у другом полувремену. Захваљујући и пре свега томе што се екипа Морнара никада не предаје, али мислим да је било и до нас и с обзиром на апсолутну на деконцентрацију појединих играча у појединим тренуцима“, подвукао је Обрадовић.
Црногорски стручњак је похвалио своје играче за других 20 минута.
„Ако је нешто позитивно то је ово друго полувреме. Ја сам у свлачионици честитао својим играчима, иако смо изгубили. Оно што тренер може да уради као највећу похвалу је када им каже свака част после утакмице. Када се овако изгуби утакмица криво ти буде ради њих, али немаш за чим да жалиш“, изјавио је Павићевић.
После 12 одиграних кола Партизан има 10-2, а Морнар 4-8. Тим из Београда у наредној рунди дочекује Мегу 27. децембра, док Барани два дана раније гостују Студентском центру у Подгорици.
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
Српска легенда је огорчена: „Далеко је од нормалног и ја не могу да се помирим са тим!“
Револверашки обрачун Калинића и Лучића – Звезда се осветила Бајерну после неочекиване драме!
Ноћ за историју и нешто што нико никада није остварио – Сомборац господари Америком /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала