- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Омикрон однео нове жртве, градоначелник Лондона прогласио стање "великог инцидента"

© AP Photo / Matt DunhamЛондон током пандемије вируса корона
Лондон током пандемије вируса корона - Sputnik Србија, 1920, 18.12.2021
Пратите нас
Градоначелник Лондона Садик Кан прогласио је стање "великог инцидента" у британској престоници због наглог ширења омикрон соја корона вируса.
Велики инцидент је у Великој Британији врста ванредне ситуације "са низом озбиљних последица које захтевају посебне аранжмане које треба да спроведе једна или више агенција за хитне случајеве“.
Епидемиолошка ситуација у земљи се драматично погоршава, а број смртних случајева у од омикрон соја данас је порастао са један на седам.
Број пријема у болницу у Енглеској за особе са потврђеним омикроном порастао је на 85 са 65.
Кан је рекао да је "изузетно забринут" због убрзаног пораста броја заражених варијантом омикрон у том граду, пренели су британски медији.
Кан је додао да је омикрон сада "доминантна варијанта" у Лондону и да да га брине број изостанака с посла медицинских радника као и запослених у ватрогасној служби и полицији.
"То је велики проблем. Имамо велик број заражених у Лондону, што доводи до изостанка с посла у јавним службама које онда не функционишу на оптималном нивоу", рекао је Кан, а преноси Скај Њуз.
Према најновијим подацима, у болницама широм Лондона сада се налази 1.534 пацијента заражена ковидом-19, што је повећање од 28,6 одсто у односу на прошлу недељу.
Широм Уједињеног Краљевства хоспитализовано је 7.611 особа с корона вирусом што је за два одсто више него недељу дана раније.
"Сада смо подручје с највећим бројем случајева заражених. Омикрон је постао доминантна варијанта па смо за 24 сата имали 27.000 нових случајева ковида. Ужасно сам забринут због броја грађана Лондона који су заражени овим сојем. У порасту је и број хоспитализација", казао је Кан.
Градоначелник Лондона је позвао британске власти да осигурају финансијску подршку фирмама погођеним пандемијом како не би дошло до пропадања компанија или отпуштања радника.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала