- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Омикрон се шири Европом „брзином муње“

© AP Photo / Vadim GhirdaВирус корона
Вирус корона - Sputnik Србија, 1920, 18.12.2021
Пратите нас
Широм европског континента здравствени радници се припремају за нови талас инфекција, па су додатна ограничења најављена јуче у Немачкој, Републици Ирској и Холандији како би се зауставио нови талас пандемије.
Варијанта омикрон вируса корона шири се Европом „брзином муње“ и вероватно ће постати доминантна у Француској до почетка следеће године, упозорио је француски премијер Жан Кастекс.
Он је то рекао у обраћању само неколико сати пре него што је Француска увела строга ограничења за све путнике који улазе из Велике Британије.
Велика Британија је за сада најтеже погођена европска земља ширењем нове варијанте короне са скоро 15.000 потврђених случајева омикрона током јучерашњег дана.
Након што је Велика Британија пријавила рекордан број заражених новим сојем, више од 93.000 већ трећи дан заредом, премијер Ирске Мајкл Мартин изразио је бојазан да ће се "инфекције новим сојем ширити далеко већом брзином од свега што смо видели до сада".
У Немачкој, у којој је јуче потврђено 50.000 нових случајева заразе, министар здравства Карл Лаутербах рекао је новинарима да се земља "мора припремити за изазов у потпуно новом облику", а немачка агенција за јавно здравство означила је Француску, Норвешку и Данску као "високо ризичне земље" због повећаног ширења новог соја ковида.
Француска је синоћ у 23 сата затворила своје границе за туристе из Велике Британије, са огромним редовима који су се формирали у лукама Довер и Еуростар терминалима где су људи покушавали да уђу у возове пре него што је забрана ступила на снагу.
Вакцина „Спутњик Ве“ произведена на Институту „Торлак“ - Sputnik Србија, 1920, 17.12.2021
РУСИЈА
Истраживање: Три дозе Спутњика Ве у потпуности штите од омикрона
ВМЦ Карабурма - Sputnik Србија, 1920, 17.12.2021
ДРУШТВО
Погоршање ситуације у јануару? Страхује се од судара омикрона и сезонског грипа
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала