- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Менигов „пројектил“ пресудио Колубари – Партизан са плус пет иде на зимовање!

© Фото : ФК ПартизанФудбалери Партизана током утакмице са Флором у Лиги конференција
Фудбалери Партизана током утакмице са Флором у Лиги конференција - Sputnik Србија, 1920, 18.12.2021
Пратите нас
Фудбалери Партизана су, теже него што се очекивало, победили Колубару резултатом 1:0 у свом последњем мечу за 2021. годину. Гол одлуке постигао је Квинси Мениг у 67. минуту, чиме је сломио отпор жилавих гостију из Лазаревца, док је црно-белима обезбедио плус пет у односу на Црвену звезду за почетак зимске паузе.
После рутинске „тројке“ против Металца у гостима (3:0), Партизан је у Хумској у 21. колу Суперлиге угостио екипу из Лазаревца и имао је улогу апсолутног фаворита.
Очекивало се да ће лидер на табели Суперлиге напунити мрежу тима који води Дејан Шваба Ђурђевић, као што су то (у)чинили Црвена звезда (7:1) и Чукарички (5:0), али се то није догодило.
Дефанзивно оријентисана Колубара изгледала је добро, што потврђује чињеница да су мреже на стадиону Партизана мировале после првих 45 минута. Додуше, млади Марко Миловановић погодио је мету већ у десетом минуту, али је био у недозвољеној ситуацији и судија је с правом досудио офсајд и поништио гол.
То је практично било и једино веће узбуђење у првом полувремену. У наставку се Александар Станојевић очекивано определио за тоталну офанзиву.
Ушли су Данило Пантић и Рикардо Гомеш, док су игру напустили Александар Шћекић и Синиша Саничанин.
Гробаре посебно радује повратак искусног нападача са Зеленортских острва који пропустио последњих неколико утакмица због проблема са здрављем. Ипак, сада га је Станојевић „бацио у ватру“ јер су црно-белима били неопходни голови како би са плус пет отишли на зимску паузу.
На први гол чекало се све до 67. минута када је мрежу Лазаревчана поцепао Квинси Мениг из волеја. Ипак, тада је опет на сцену ступила ВАР соба, гледало се да ли је Миљковић био најближи голману Станивуковићу у тренуцима када је лопта улазила у гол.
На срећу црно-белих, десни бек није био у офсајду и главни судија је показао на центар. Одмах су загрмели Гробари који тражили још један погодак како би се осигурала победа и избегла потенцијална драматична завршница.
У 73. минуту Станојевић је решио да „затвори“, извео је брзоногог Холанђанина Менига, а на терен је послао дефанзивца Бојана Остојића.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Знао је врло добро шта ради искусни стратег, те је до краја Партизан рутински сачувао стечену предност и испунио циљ за миран одлазак на зимску паузу у виду плус пет у односу на љутог ривала.
Душан Тадић - Sputnik Србија, 1920, 18.12.2021
СПОРТ
Меси је био неприкосновен, али Тадић га је испратио у историју /видео/
Роберт Левандовски - Sputnik Србија, 1920, 18.12.2021
СПОРТ
Златну лопту му измичу, али Пољак не одустаје – срушио рекорд стар пола века
 Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 17.12.2021
СПОРТ
Тешка група за Србију у Лиги нација – познат и распоред!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала