- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

Почеле пријаве за добровољно служење војног рока у 2022. години

© Sputnik / Лола ЂорђевићПрипадници 63. падобранске бригаде
Припадници 63. падобранске бригаде - Sputnik Србија, 1920, 18.12.2021
Пратите нас
Министарство одбране Републике Србије позвало је све заинтересоване кандидате за добровољно служење војног рока под оружјем у 2022. години да поднесу своје пријаве.
Право да шест месеци буду део строја Војске Србије имају сви здравствено способни држављани наше земље који у 2022. години навршавају од 19 до 30 година, a који претходно нису одслужили војни рок са оружјем.
Пријављивање за добровољно служење војног рока и војно-стручно оспособљавање за резервне официре, осим у центрима Министарства одбране у јединицама локалне самоуправе, од недавно је могуће и преко портала е-управе, уз поседовање квалификованог електронског сертификата, али и на око 1.500 шалтера Јавног предузећа „Пошта Србије“ широм наше земље.
Осим олакшане процедуре приликом пријављивања за добровољно служење војног рока, однедавно су значајно повећане и плате које сада у просеку износе око 35.000 динара месечно. Скраћене и поједностављене процедуре конкурисања за статус професионалног војника очекују све оне који после одслуженог војног рока буду пожелели да своју професионалну каријеру наставе у Војсци Србије, стоји у саопштењу Министарства одбране.
Више информација у вези са пријављивањем за добровољно служење војног рока са оружјем у Војсци Србије у 2022. години заинтересовани кандидати могу да добију у центрима Министарства одбране у својим општинама и на линку: https://www.mod.gov.rs/cir/18092/javni-oglas-za-prijavu-kandidata-za-dobrovoljno-sluzenje-vojnog-roka-sa-oruzjem-18092
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала