Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Потпуно несвакидашња прича из Србије: Пуне се аутобуси пензионера због - Ајрон Мејдена

© Спутњику уступио Милан ИлићПензионери из Параћина спремни за концер Мејдена у Београду
Пензионери из Параћина спремни за концер Мејдена у Београду - Sputnik Србија, 1920, 18.12.2021
Пратите нас
Јефитинија дрва, угаљ и рокенрол, то би могао бити мото за учлањење у Удружења свих пензионера Параћина које ће своје чланове бесплатно аутобусом возити на концерт легендарне хеви метал групе Ајрон Мејден у Београд у мају следеће године. Пензионери из овог града и сами „праше“, свирају у бенду који је један од заштитних знакова Параћина.
„Када је објављено да је у Београду концерт Ајрон Мејден 24. маја, истог момента ми је синула идеја да би смо могли да приуштимо нашим пензионерима бесплатан превоз. Доста њих ће бити на концерту, као што су индивидуално присуствовали сваком бољем концерту овог типа у Београду“.

Пензионери из Параћина спремни за Ајрон Мејден

Овако за Спутњик одушевљење што легендарни бенд Ајрон Мејден поново свира у Србији описује Милан Илић, председник Удружења свих пензионера Параћина.
Он додаје да је ово вероватно последња прилика да неко види Мејдене уживо у Србији, јер, како каже, питање је колико ће још свирати. А на питање, откуд толико интересовање за овај концерт, каже;
„Иду људи који су имали 20, 25 година када су се појавили Мејдени, сада имају између шездесетшест и седамдесетдве, али ко слуша неку музику кад је млад, он је и даље заљубљеник углавном у ту музику. То су људи који су искрени поштоваоци тог правца, који прате и светске трендове. Били су индивидуално и на концету Металике у Београду. Ишли су и у Будимпешту и околне главне градове где су се концерти одржавали, на Ролингстонсе у Црну Гору“, објашњава Илић.
© Фото : Спутњику уступио ORBIS CommunicationsЗбог епидемиолошких мера у Штарк Арени биће 15 хиљада фанова легендарне хеви метал групе Ајрон Мејден
Због епидемиолошких мера у Штарк Арени биће 15 хиљада фанова легендарне хеви метал групе Ајрон Мејден  - Sputnik Србија, 1920, 18.12.2021
Због епидемиолошких мера у Штарк Арени биће 15 хиљада фанова легендарне хеви метал групе Ајрон Мејден
Председник Удружење свих пензионера Параћина додаје да оно окупља све категорије људи који су у годинама када заслужено одмарају, раднике, пољопривреднике и инвалиде. Већина воли музику, а неки и свирају.

Предгрупа бенду Саксон

Ту су и чланови бенда „Метро“, који је заштитни знак Параћина. Били су предгрупа светски познатом британском хеви метал бенду Саксон на концерту у Београду. Један члан бенда, басиста Ненад Јовановић, нажалост, сада свира на небу, али ће вокал Бранко Савић и бубњар „Метроа“ Бранислав Каштеварац на Мејдене аутобусом са екипом из Удружења.
„Већ смо организовали аутобус, људи се пријављују. Неки су већ купили карте, али пошто је још пет месеци остало до концерта, чекамо да видимо и каква ће бити здравствена ситуација, да ли ће ова пошаст да се заврши. У сваком случају идемо, то је пролеће, до тада ће ваљда да се разбистри ова ситуација са здравственим проблемима, са короном“, каже Илић.

Можда и два аутобуса

Дакле, један аутобус већ је резервисан, а можда ће бити потребна и два. Списак је отворен и за времешне љубитеље доброг звука из других градова округа. Али, ако желе бесплатно на концерт, морају да се учлане у Удружење.
„Пријављују се и пензионери који живе у суседним општинама, у Јагодини, Ћићевцу, желе на концерт, али и да буду чланови. Чланарина је 100 динара месечно, а пружамо и низ других услуга које су изванредне за пензионере, рецимо куповину дрва и угља по цени која је далеко испод тржишне, летовање у Грчкој, лечење и опоравак у бањама које је знатно јефтиније“.
Параћин има два удружења пензионера, а ово које окупља рокере и металце прошле године добило је признање као једно од најбољих удружења пензионера у земљи по седам параметара, стигло је од једне организације из Лондона.
Концерт Ирон Мејден одржава се у оквиру актуелне турнеје легендарних хеви металаца, до сада их је видело скоро два милиона људи. У Штарк Арени због епидемиолошких мера биће 15 хиљада фанова.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала