- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Премијер Републике Српске: Какав НАТО, какве трупе. то су Бакирове музичке жеље

© Фото : Vanja MalidžanРадован Вишковић
Радован Вишковић - Sputnik Србија, 1920, 18.12.2021
Пратите нас
Лидер Странке демократске акције Бакир Изетбеговић не може да одлучује ни о Брчко дистрикту, ни о НАТО трупама, изјавио је данас председник Владе Републике Српске Радован Вишковић поводом позива Изетбеговића да НАТО и Еуфор појачају присуство у БиХ, посебно на подручју Брчко дистрикта.
"Какав НАТО, какве трупе, какво Брчко, какав Бакир и не одлучује он о томе. Не може он одлучивати ни о Брчком, ни о НАТО трупама, то може бити његова музичка жеља", рекао је Вишковић, а преноси РТРС.
Како је додао, Изетбеговић би требало да прихвати Босну и Херцеговину "онакву какву је има, а то је државна заједница два ентитета три конститутивна народа".
"Само таква БиХ, заснована на дејтонском Уставу, може да опстане, а ако Изетбеговић мисли да може да се одрекне Срба и Хрвата, не може да сачува БиХ", поручио је премијер Српске.
Вишковић је оценио да постоји велики апсурд и у том контексту навео да се институције у Републици Српској више залажу за очување БиХ, него Изетбеговић и људи око њега.
Изетбеговић је након седнице Главног одбора СДА позвао НАТО и ЕУФОР да у складу са мандатом појачају присуство у БиХ, посебно у Брчко дистрикту.
Жељка Цвијановић - Sputnik Србија, 1920, 18.12.2021
РЕГИОН
Жељка Цвијановић одговорила Изетбеговићу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала